• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Građanski rat u UEFA zbog Čeferina": Slovenac želi nešto nezapamćeno, Englezi odmah digli glas

Zbog ideje Aleksandra Čeferina, UEFA u stanju pripravnosti.

 Aleksandar Čeferin želi novi mandat Izvor: Profimedia

Britanski tabloid "Dejli Mejl" prenosi da je UEFA dovedena u "stanje građanskog rata" zbog toga što se pojavila mogućnost da se aktuelnom predsjedniku ove organizacije Aleksandru Čeferinu omogući da ostane na funkciji sve do 2031. godine. Navodno, detalji o ovome izneseni su na sjednici Izvršnog odbora UEFA u Hamburgu prije desetak dana, pa se tako sprema platforma da se promijeni statut i Čeferinu omogući još jedan mandat.

"Čeferin i njegovi saveznici mesecima rade na ovom planu i sada su ga zvanično predložili na sastanku Izvršnog odbora uoči žrijeba za Evropsko prvenstvo, s ciljem da se to potvrdi na kongresu UEFA sljedećeg februara", navodi se u ekskluzivi Britanaca i dodaje da ništa od toga još nije javno saopšteno.

Da bi Čeferin dobio još jedan mandat, potrebna mu je većina od 55 članica UEFA (28 glasova), a ima i onih koji se protive ovakvoj "kontroli moći" i među njima je Dejvid Džil, bivši operativac Mančester junajteda i aktuelni potpredsjednik Fudbalskog saveza Engleske. Ako je vjerovati "Deji Mejlu", upravo je Džil govorio protiv toga na sastanku u Hamburgu, a za sada nema informacija da li mu se još neko pridružio.

Podsjetimo, Čeferin je na čelu UEFA od 2016. godine i "troši" svoj treći mandat na čelu ove moćne fudbalske organizacije, što je inače i limit prema statutu. Vidjećemo da li će Slovenac uspjeti u namjeri da promijeni istoriju i nastavi da vodi UEFA sve do 2031. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC