• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi čovjek UEFA dao zanimljivu izjavu, a onda su sudije "pogurale" Italiju (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čeferin je kazao da će biti katastrofa ako se Italija ne plasira na Evropsko prvenstvo, a onda su to Azuri uradili uz mnogo muke protiv Ukrajine.

 Sporna izjava Ceferina o Italiji a onda je Ukrajina ostecena Izvor: MN Press/Arena Sport/screenshot

Italija se direktno plasirala na Evropsko prvenstvo pošto je u posljednjem kolu kvalifikacija remizirala sa Ukrajinom (0:0) u Leverkuzenu, ali poslije tog meča mnogo je povika zbog sudijskog previda. Renomirani španski sudija Hesus Hil Manzano propustio je da u 92. minutu dosudi jedanaesterac za Ukrajinu nakon starta Brajana Kristantea na Mihajlu Mudriku.

Brzonogi fudbaler Čelsija je prvi došao do lopte, dobio je potom po nogama i ostao je da leži na travi, ali ni sudija, kao ni VAR soba nisu reagovali. Smatrali su da tu nema nikakvog prekršaja i tako se Italija izvukla, pa neće morati kroz baraž na Evropsko prvenstvo. Aktuelni šampion Evrope iz 2021. godine, umalo je tako propustio i drugo uzastopno veliko takmičenje, pošto ih nije bilo na Mundijalu u Kataru. Zato je posebno zanimljiva izjava predsjednika UEFA Aleksandera Čeferina, data prije nekoliko dana, zbog koje su tek danas posebno ljuti u Ukrajini.

"Italija mora da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo, u suprotnom to će biti katastrofa", rekao je Čeferin za italijanski "LaPresse" prije utakmice obraćajući se u Frankfurtu: "Fudbalska reprezentacija Italije je previše važna, ali isto tako mislim da će pobijediti Ukrajinu".


"Nismo zainteresovani šta Čeferin ima da kaže, nije naš posao da se fokusiramo na takve izjave. Jedino što to može da uradi je da još više naljuti i motiviše moje igrače", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Sergej Rebrov, čiji će tim ipak kroz baraž Lige nacija morati da se plasira na Evropsko prvenstvo, četvrto uzastopno koje bi u tom slučaju igrali. Prvi put su se kvalifikovali tek 2012. kao domaćini.

Ako se na kraju Ukrajina kvalifikuje za Evropsko prvenstvo, biće u četvrtom šeširu kao i Srbija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC