• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVAT MIJENJA NAJTEŽE FUDBALSKO PRAVILO! Predsjednik UEFA mu povjerio zadatak: Sprema se revolucija!

Autor Dragan Šutvić

Aleksander Čeferin ima poseban zadatak za Zvonimira Bobana i vjeruje da će slavni Hrvat riješiti najveći problem fudbala.

 zvonimir boban mijenja fudbasko pravilo  Izvor: Profimedia

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin poverio je legendarnom hrvatskom fudbaleru Zvonimiru Bobanu da riješi najteže fudbalsko pravilo koje iz godine u godine sve više zbunjuje navijače, ali i fudbalere i sudije. Više niko nije siguran "kada je ruka, a kada ne", odnosno iz dana u dan vidimo da fudbalske sudije na različite načine tumače ovo pravilo i da jednom nešto smatraju kažnjivim, a drugi put ne.

Čak je i predsjednik UEFA priznao da ni sam ne razumije pravilo o igranju rukom u protivničkom kaznenom prostoru i njegovo slobodno tumačenje, tako da je odlučio da angažuje čuvenog fudbalera Hrvatske koji će to rastumačiti i sa svojim timom ispisati nove stranice fudbala.

"Naravno da sam jedan od miliona fudbalskih navijača sa tim problemom i zato hitno moramo da učinimo nešto po tom pitanju. Oformio sam posebnu grupu, koja će krajem aprila biti pokrenuta i predvodi je Zvonimir Boban. On u njoj želi najbolje trenere i bivše fudbalere kako bi jednom za svagda odlučili i objasnili - šta je namlerno igranje rukom, a što ne", otkrio je Čeferin u razgovoru za slovenačku "Ekipu" i dodao šta njega zbunjuje.

"Fudbalski pravilnik kaže da je ruka ako je igrač postavi tako da njome poveća volumen ili površinu tela, ali što da on napravi kada ne može ništa drugo nego da se tako postavi? Kako da se prilikom pada na tlo ili jakog odraza sklupča tako da instinktivno ne ispruži ruke ili njima pokrije lice ili genitalije kako bi ih zaštitio? Ruke su tamo gde jesu i ne možemo ih uvijek držati uz tijelo".

Od uvođenja VAR tehnologije, utisak je da se povećao broj dosuđenih jedanaesteraca i na desetine je primjera kada su navijači ostali u čudu za šta je dosuđena najstroža kazna. To bi uskoro trebalo da se promijeni i vidjećemo šta će Zvonimir Boban sa svojim timom smisliti, ali nema sumnje da će biti nešto revolucionarno, poput VAR tehnologije koju je Hrvat i zagovarao od angažmana u UEFA 2016. godine. U međuvremenu je bio zadužen za "razvoj igre", a sada će sa Međunarodnim odborom fudbalskih saveza (IFAB) mijenjati fudbal.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC