• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže još jedno novo pravilo! Fudbaler ima 10 SEKUNDI, ako ne uradi - KAZNA! Počinju testiranja...

Autor Dragan Šutvić

Navikli smo da fudbaleri traže način da odugovlače prilikom izmjena, a to bi uskoro moglo da bude zabranjeno i pravilima. Testiranje počinje u Americi.

 novo fudbalsko pravilo  Izvor: Profimedia

Svakog dana sve više se priča o promjenama fudbalskih pravila i traži se rješenje da novim generacijama ne bude dosadan, pa se tako najviše govori o "štoperici" koja bi mjerila izgubljeno vrijeme. Sudije su već dobile instrukcije da produžavaju utakmice daleko duže nego što smo navikli, međutim neće se samo na tome završiti pošto će jedno novo pravilo biti testirano u američkoj MLS.

O čemu se radi? MLS isprobava pravilo "ograničeno vrijeme za izmjenu" koje će se testirati u njihovoj rezervnoj ligi. U pitanju je pravilo koje će spriječiti "krađu vremena" prilikom izmjena, pošto izgleda da instrukcija da fudbaleri napuste granice igrališta tamo gdje im je najbliže nije bila dovoljna.

Ubuduće će igrači koji napuštaju igru imati samo deset sekundi da napuste granice igrališta i tako će se spriječiti pozdravi sa sudijama, skidanje štitnika i odugovlačenje, dok u suprotnom slijedi kazna za njihov tim.

Ako fudbaler ne napusti teren za deset sekundi, onda će njegova ekipa sljedeći minut igrati sa fudbalerom manje. Preciznije, igraču koji je trebalo da uđe sa klupe - neće biti dozvoljeno da utrči na teren sve dok ne isteke minut kazne, što je vrlo neobično pravilo kakvo do sada nismo vidjeli u fudbalu i koje će tek biti testirano, pošto dosadašnje prijetnje igračima nisu urodile plodom.

FIFA će kasnije odlučiti da li će pravilo zaživjeti svuda kao što je to slučaj sa pet izmjena koje su zamijenile dosadašnje tri, a sve kako bi se igrači "rasteretili" za vrijeme pandemije korona virusa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC