• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarez bi danas trebao biti imenovan za novog selektora BiH: Zeljković najavio obraćanje javnosti

Autor Haris Krhalić

Sjednica Izvršnog odbora zakazana je za danas s početkom od 15.30 časova.

 sergej barbarez Izvor: OLIVIER LABAN-MATTEI / AFP / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će dobiti novog selektora, a ako se ne desi neko čudo biće to Sergej Barbarez.
Iz FS BiH juče su saopštili kako će danas od 17 časova biti održana pres konferencija povodom posljednjih aktivnosti vezanih za izbor selektora na kojoj će se obratiti predsjednik FS BiH Vico Zeljković.

Prema pisanju medija, na konferenciji bi se trebao obratiti i sam Barbarez te Emir Spahić.

Sjednica Izvršnog odbora zakazana je za danas s početkom od 15.30 časova, kada bi definitivno trebao biti izabran novi selektor.

Prema nekim informacijama Barbarez bi trebao dobiti ugovor na čak četiri godine, što svakako ohrabruje s obzirom da je BiH u toku posljednjeg ciklusa kvalifikacija imala čak tri selektora. Kvalifikacije je sa klupe započeo Faruk Hadžibegić, nastavio Meho Kodro, a ciklus je neslavno, u baražu, završio Savo Milošević.

Što se tiče Barbareza, kojem će ovo biti prvi trenerski angažman, on je za reprezentaciju BiH odigrao 47 utakmice te je bio strijelac 17 puta. Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi u kojoj je odigrao 330 utakmica, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/2001.

Raspored "zmajeva" ove godine

Sasvim je sigurno da novog selektora očekuje mnogo posla, a u prilog mu ne ide ni paklen raspored "zmajeva" u narednom periodu. Reprezentacija će pauzirati do šestog mjeseca ove godine, a prvo će se suočiti s Engleskom u gostima 3. juna. Šest dana kasnije odmjeriće snage sa Italijom u Empoliju.

Nakon toga slijedi tromjesečna pauza prije početka Lige nacija A, a prvi protivnik je Holandija 7. septembra. Tri dana kasnije "zmajevi" če gostovati Mađarskoj. U oktobru imaju dva meča kod kuće, protiv Njemačke i Mađarske, dok će u novembru gostovati u Njemačkoj i ugostiti Holandiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC