• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin najbolji strijelac u Hrvatskoj: Uroš sanja da zaigra za Dinamo

Sin Miljana Mrdakovića pruža fantastične partije u Slavenu, Uroš je najbolji strijelac u juniorima.

 Sin Miljana Mrdakovića najbolji strijelac juniorskoj ligi Hrvatske Izvor: MN Press/Printscreen/Slaven Belupo TV

Uroš Mrdaković (19) najbolji je strijelac u juniorskoj ligi Hrvatske, dao je 15 golova i odveo je Slaven Belupo u finale Kupa. Ako vam je prezime poznato onda se sigurno sjećate njegovog oca Miljana Mrdakovića. Igrao je na Olimpijskim igrama u Pekingu protiv Argentine i Lionela Mesija. Nažalost, nije ostao upamćen po tome, već po samoubistvu pošto je sebi oduzeo život 2020. godine pred pjevačicom Ivanom Stanić.

Poslije tragedije i svega kroz šta je prošao Uroš je nastavio fudbalsku karijeru i sada je pokazao sav svoj raskošan talenat. O njemu se sada priča u Hrvatskoj. Igrao je u Čukaričkom i OFK Radničkom iz Niša, odbio je ponude Anderlehta i Olimpijakosa...

"Da, zvali su me kad sam bio kadet. Čim je stigao poziv Slavena prihvatio sam izazov. Mnogo mi je pomogao Komnen Andrić, rekao mi je sve najbolje o klubovima, uslovima i da neću imati nikakvih problema. Stvarno je tako. Uživam ovdje, nisam imao nikakve probleme, svi pomažu i pitaju da li mi nešto treba", rekao je Uroš za hrvatski portal "24 sata."

Pričao je o prelasku iz Beograda u Koprivnicu. "Oduševljen sam ovdje. Na primjer, u Beogradu sam znao da putujem na trening po sat i po vremena ako je gužva. Ovdje mi je sve na 10 minuta, prelijep grad, mir, tišina, lijepo je pobjeći od buke i galame. Fokusiran sam ovdje samo na fudbal. Navijam za Partizan, pošto su u Srbiji svi za Zvezdu."

Prvi je strijelac juniorske lige, nosi kapitensku traku, prate ga i najveći hrvatski klubovi. "Bila bi čast da zaigram za Dinamo. Debitovao sam baš protiv njih na 'Maksimiru', sjajan je klub i ima najbolji tim."

Uroš Mrdaković
Izvor: YouTube/Slaven Belupo TV

Intervju je završen razgovorom o Miljanu Mrdakoviću koji je igrao na Igrama 2008. u Pekingu. "Tada su za Argentinu igrali Mesi, Aguero, Rikelme, Di Marija... Dao je gol Obali Slonovače za koju su igrali Kalu i Žervinjo. Gledam ponekad te utakmice. Kažu da sam isti otac. I on je bio napadač, davao je golove. Kažu da imam njegov osjećaj za gol i glad za golovima. To mi je najljepši kompliment", zaključio je Uroš Mrdaković.

(24sata.hr/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC