• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana kojim ruši Zvezdu: Duljaj na "Marakani" bez trojice najvažnijih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ko će igrati za Partizan u 173. "vječitom" derbiju? Igor Duljaj ima glavobolju pred meč sa Zvezdom.

 Sastav Partizana za vječiti derbi Izvor: Dusan Milenkovic/ATAImages/Choosen 11/Screenshot

Partizan u 173. "vječitom" derbiju zna samo jednu stvar - mora da pobijedi kako zna i umije da bi ostao u trci za šampionsku titulu. Sedam bodova zaostatka pred duel sa Crvenom zvezdom na "Marakani" (subota, 18.00) nikako nije situacija u kojoj je Igor Duljaj želio da se nađe kada je u decembru na put u Izrael ispratio Baraka Bahara, a još manje je želio da ovoga puta sa tribina vodi meč protiv Vladana Milojevića.

"Ovo je težak posao, lakše će možda nešto da se vidi odozgo, iz skroz druge perspektive. Spremamo se, i igramo onako kako treniramo, tako da će momci kada izađu na teren tačno znati šta ko treba da radi", poručio je Igor Duljaj prije nego što je saopštio loše vijesti o kadrovskim problemima koje ima pred utakmicu sezone.

Povreda golmana Aleksandra Jovanovića ozbilnija je nego što se činilo u prvi čas i sudeći po Duljajevom komentaru da je ipak "zdravlje najbitnije", crno-bijeli će bez "jedinice" na derbi. Uz to, Mateus Saldanja nije potpuno spreman i najvjerovatnije je da će utakmicu na "Marakani" početi sa klupe, ali će u završnici utakmice biti važan adut, posebno ako Partizan bude u situaciji da juri rezultat.

S obzirom da je i Nemanja Stevanović van terena, to znači da bi Miloš Krunić trebalo da bude izbor Igora Duljaja na derbiju. Ispred njega se očekuje standardna "četvorka" u kojoj su bekovi Nikola Antić i Aranđel Stojković, dok štoperski par čine Svetozar Marković i Bojan Kovačević. Iako je bilo njihovih grešaka, čini se da Duljaj neće sada ništa mijenjati.

U veznom redu dilema je oko "mišića", odnosno da li je potrebno dodati Kanutea pored Ovusua? Na osnovu onoga što smo vidjeli u prethodnom derbiju, Duljaj će od početka koristiti Kanutea i Ovusua, dok će se na klupu preseliti Natho, koji će takođe čekati nastavak da bi promijenio tempo. To znači da će ispred "mišića" igrati trojica bržih igrača - Zahid, Goh i Kalulu, dok se u napadu očekuje Samed Baždar.

Osim pomenutog Saldanje i Natha, u nastavku utakmice treba očekivati šansu i za Nemanju Nikolića.

Dakle, ovo je potencijalni sastav Partizana za 173. "večiti" derbi protiv Crvene zvezde: Krunić - Stojković, Marković, Kovačević, Antić - Kanute, Ovusu - Zahid, Goh i Kalulu - Baždar.

Anketa

Ko će pobediti u 173. "večitom" derbiju?

  • Crvena zvezda

    83.33% (15)

  • Partizan

    5.56% (1)

  • Opet će biti nerešeno!

    11.11% (2)

Ko će pobediti u 173. "večitom" derbiju?

Rezultati

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC