• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma se oglasila saopštenjem protiv FS Italije: Predsjednik donio nepravednu odluku - nejasan korak unazad!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Problemi za rimski tim pred polufinalne duele Lige Evrope sa Bajer Leverkuzenom.

 Roma, navijači Rome Izvor: Shutterstock

Roma će četvrtu godinu zaredom igrati polufinale jednog evropskog takmičenja, ali to rimskom klubu izgleda nije donijelo povlašten položaj kada je domaće prvenstvo u pitanju.

Roma je oštro kritikovala "nepravednu odluku" da se njen prekinuti meč Serije A sa Udinezeom nastavi 25. aprila, što ih stavlja u "nezavidan položaj" pred polufinale Lige Evrope sa Bajer Leverkuzenom.

Klub je izdao saopštenje protestujući protiv odluke, koja je sada zvanična, da se preostalih 20 minuta odigra narednog četvrtka.

"AS Roma je svojim rezultatima i četiri uzastopna evropska polufinala doprinijela UEFA rangiranju i time omogućila pet mjesta italijanskim timovima u narednom izdanju Lige šampiona, kao malo koji drugi. Uprkos tome, predsjednik Kazini je danas donio nepravednu odluku protiv Rome, prisiljavajući nas da se suočimo sa Bajer Leverkuzenom u nepovoljnom položaju, što predstavlja nejasan korak unazad za cijeli italijanski fudbalski sistem. Tim, igrači i osoblje Rome još jednom potvrđuju svoju posvećenost borbi protiv ovog neopravdanog neprijateljstva i ostvarenju naših ovosezonskih ciljeva, uz podršku naših nevjerovatnih navijača", navodi se u saopštenju rimskog kluba.

Meč 32. kola Serije A između Udinezea i Rome prekinut je u 72. minuti kada je fudbaler "vučice" Evan Ndika pao na zemlju sa bolovima u grudima i problemima sa disanjem, iznijet je na nosilima i zatim hitno prebačen u bolnicu na dalje testove.

Nije bilo problema sa srcem kako se prvobitno mislilo (pominjao se i srčani udar), već samo problem sa plućima koji je izazvao bol, ali su tada sve strane smatrale da je ispravno prekinuti meč.

Prema pravilima Serije A, duel se mora nastaviti od tačke na kojoj je prekinut, pri rezultatu 1:1, pa su posljednjih 20 minuta zakazani za 25. april od 20 časova.

Roma je izričito tražila da se meč tada ne igra, jer to znači da njihov sljedeći meč protiv Napolija mora biti igran u nedjelju, 28. aprila, dajući im malo vremena da se pripreme za prvi meč polufinala Lige Evrope protiv Bajer Leverkuzena 2. maja. Bajer Leverkuzen će dobiti dodatni dan odmora, budući da se očekuje da igraju u Bundesligi u subotu.

Prema izvještajima iz Italije, Atalanta, Verona i Empoli blokirali su zahtjev Rome da se preostali minuti sa Udinezeom odigraju kasnije u maju, sve zbog toga što će njihov rezultat neizbježno uticati na borbu kako za prvih pet pozicija u Seriji A koje vode u Ligu šampiona, tako i za ispadanje.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC