• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted poslije trilera u finalu FA kupa! Koventri od 0:3, stigao do 3:3, ali "đavole" spasili penali!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa Erika Ten Haga ipak će se boriti za jedan trofej u ovoj sezoni. U finalu FA kupa gledaćemo mančesterski derbi Sitija i Junajteda.

 Mančester junajted u finalu FA kupa Izvor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

"Crveni đavoli" eliminisani su u osmini finala Liga kupa, u Premijer ligi će gotovo sigurno ostati bez Lige šampiona, ali će se ipak boriti za jedan trofej ove sezone.

Mančester junajted plasirao se u finale FA kupa nakon prave drame protiv Koventrija, koji je od 0:3 stigao do 3:3, a onda poklekao u penal-seriji – 4:2.

Kazemiro je promašio u prvoj seriji, tačnije njegov udarac odbranio je Kolins, ali fudbaleri kluba iz Čempionšipa nisu izdržali pritisak. O, Her i Šef su promašili u trećoj i četvrtoj seriji, na drugoj trani pogađali su Eriksen i Fernandeš, da bi Hojlund pogotkom u petoj seriji ostavio Koventri bez prvog finala FA kupa još od 1987. godine kada su osvojili ovo takmičenje, što je (zasada) njihov jedini osvojeni trofej.

Bila je to još jedna „rolerkoster“ utakmica Junajteda u kojoj je tim Erika Ten Haga išao od sjaja do očaja. Sve je djelovalo savršeno za „crvene đavole“ nakon prvog poluvremena na Vembliju u kojem su pogađali Skot Mektominej i Hari Megvajer, a kada je Bruno Fernandeš povisio na 3:0 izgledalo je da je sve gotovo.

Ekipa Mrka Robinsa je, međutim, od 71. do 79. minuta smanjila na 3:2 golovima Simsa i O’Hare, da bi u sudijskoj nadoknadi drama dostigla vrhunac. Nakon igranja rukom Van Bisake u šesnaestercu dosuđen je jedanaesterac, a Hadži Rajt pretvorio ga je u pogodak za 3:3 i produžetke.

Malo je nedostajalo da klub iz Čempionšipa izbjegne penale. Uspjeli su fudbaleri Koventrija, tačnije defanzivac Viktor Torp da postigne gol u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka, ali je on poništen zbog ofsajda i odlučivali su udarci sa bijele tačke.

Mančester junajted boljim izvođenjem jedanaesteraca izborio je rekordno 22. finale FA kupa, a boriće se za svoj 13. trofej u ovom takmičenju. Biće to repriza prošlogodišnjeg pošto je Mančester siti u subotu pobjedom 1:0 nad Čelsijem zakazao duel sa ispostaviće se gradskim rivalom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC