• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonsov tim je NEUNIŠTIV! Bajer se ponovo spasio u 97. minutu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nova infarkt završnica Bajera koji je još jednom dokazao da je nepobjediv.

 Bundesliga Bajer izjednačio u 97 minutu protiv Štutgarta Izvor: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Bajer Leverkuzen pod vođstvom Ćabija Alonsa ispisao je istoriju i osvojio je prvu titulu u istoriji kluba, a ima šansu da postane i ekipa koja je osvojila Bundesligu bez poraza.

Nanizali su „farmaceuti“ 45 mečeva u kojima nisu savladani, a u subotu i 46. u nizu, iako su gubili sve do 97. minuta!

Sekunde su dijelile Štutgart od pobjede usred Leverkuzena kojom bi dokazao da Alonsov tim ipak nije nepobjediv, ali je Andrih praktično u nadoknadi sudijske nadoknade pogodio za 2:2 i eksploziju na BajAreni.

BAJER – ŠTUTGART 2:2 (0:0)

Da su misli „farmaceuta“ usmjerene već ka polufinalu Lige Evrope sa Romom u četvrtak, vidjelo se kada je Ćabi Alonso ostavio na klupi najboljeg igrača Florijana Virca, te nekolicinu prvotimaca, ali vidjelo se potom i na samom terenu.

Bajer nije napravio gotovo ništa konkretnije u prvih 45 minuta, a onda već početkom drugog poluvremena se našao u problemu.

Samo 90-ak sekundi nakon povratka sa odmora zatresla se stativa nakon pokušaja Levelinga i odbrane Hradeckog, ali sve je pratio Fihrih i poslao loptu u mrežu za šok u Leverkuzenu.

Deset minuta trebalo je gostima da udvostruče vođstvo, a učinio je to Undav, nakon asistencije Miloa, ali i loše reakcije odbrane koja je nedovoljno agresivno ispratila akciju Štutgarta kroz sredinu.

Bajer ne bi bio Bajer da nije ponovo vratio nadu svojim navijačima, a učinio je to Adli pogotkom u 62. minutu. U narednih par minuta prava "klackalica" – prvo je Štutgart promašio dve odlične šanse, a potom i Bajer šansu za izjednačenje.

Iako u narednih pola sata praktično nije napravio nijednu priliku Bajer je još jednom učinio nemoguće.

Poslao je u međuvremenu Alonso na teren Stanišića, Telu, Virca i Bonifejsa te tako vratio potrebnu energiju koja je rezultirala pogotkom u nadoknadi.

Imao je Bajer malo i sreće, pošto je Bonifejs napravio možda i faul u protivničkom petercu, reklamirali su gosti i igranje rukom nekog od igrača Bajera, ali je na kraju lopta stigla do Andriha koji pogađa za 2:2 i još jednu infarkt završnicu.

Štutgart je tako ostao bez cijelog plijena, ali je ovo svakako odlična sezona za "švabe" koje zauzimaju treće mjesto. Nakon dvije sezone koje su završavali na 16. poziciji i morali da se spašavaju u baražu za opstanak sada imaju priliku da poslije 14 godina ponovo zaigraju u Ligi šampiona.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC