• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin već Bosanac i Hercegovac pravoslavne vjeroispovjesti!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predrag Pašić kaže da iako je srpskog porijekla, ne osjeća se da je Srbin.

 predrag pasic evo zasto nisam srbin Izvor: Youtube/BALKAN RULES PODCAST/Screenshot

Bivši jugoslovenski fudbaler Predrag Pašić (65) rođen je i odrastao je u Sarajevu, a upravo u dresu istoimenog kluba ispisao je stranice istorije. Malo je falilo da završi u Crvenoj zvezdi, gdje je projektovano da bude "novi Džajić", ali je umjesto toga igrao za Štutgart i Minhen 1860, da bi nakon igračke karijere prošao i pravu životnu dramu.

Zajedno sa suprugom je završio na ulici 2020. godine zbog sudskog postupka koji je, kako tvrdi Predrag Pašić, odrađen iza njihovih leđa. On je prije više od 30 godina dobio na korištenje poslovni prostor (preciznije umjetničku galeriju) koja je inače bila vlasništvo Moše Isaka Alkalaja, koji je Sarajevo napustio tokom Drugog svjetskog rata. To mu je na kraju oduzeto, ali uprkos tome nije okrenuo leđa svom Sarajevu.

"Ja nisam bio odgovarajuće "nacionalne pripadnosti" niti mene to interesuje. Ja sam Bosanac i Hercegovac, pravoslavne vjeroispovesti. Kad mi Srbi kažu 'kako to da nisi Srbin?', kažem im da je tako jer nemam nikoga u Srbiji", ispričao je Predrag Pašić nedavno u podkastu "Balkan Rules".

Izvor: MN PRESS

"Ja volim Srbiju, volim i Hrvatsku. Ali ja sam Bosanac, Hercegovac, pravoslavac. U izjašnjavanju mi ne dozvoljavaju da budem Bosanac i Hercegovac - pravoslavac", naglasio je on.

" Moji su otac i majka svi su pravoslavci, ja ne mogu da pobjegnem od svog porijekla, ali sam ja Bosanac - Hercegovac. Ako postoji država Srbija i Hrvatska. Kada pitate u Hrvatskoj, Srbi i Bošnjaci su nacionalne manjine. Kada pitate u Srbiji, Hrvati i Bošnjaci su nacionalne manjine. Kod nas su konstitutivni narodi. Zašto jedino te dvije države imaju rezervne države. Ukradeš tamo, pa dođeš ovamo, napraviš zakon da te država ne može isporučiti. Ovo je država pravljena po kriminalcima i tako je osmišljena", zaključio je on.

Pašić je inače nedavno pričao i o velikoj namještaljci jugoslovenskog fudbala, koju je spriječio, dok je podsjetimo njegov nekadašnji dom otišao u vlasništvo opštine.

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ti si bošnjački kvisko

Mm

Prodana duša

RS

Nije bez razloga ovaj tekst i ova prica bas sad. Sve je to propaganda zapadna kojom pokusavaju da nam izbrisu identitet kao Srba. Isti model kao sto su radili u ukrajini pa sad ni ukrajinci vise ne znaju kad ni koji Bozic ni Uskrs slave. Takav im je slican plan za nas Srbe pa da se na kraju zovemo pravoslavnim bosnjacima a ne Srbima. Taj film sto se mene tice i mog misljenja nikad nece gledati.,jer kroz istoriju koja je duza od bilo koje zapadne nas niko nikad nije uspio pokoriti da se odreknemo vjere ni svoje nacionalnosti pa nece ni zapad.

Bole

Očigledno ne znaš ni sam šta si....

Pa dobro

Ok junače. Možeš biti i marsovac. Budala i vremenskih nepogoda nikad nestati neće

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC