• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na reprezentativca bačena sumporna kiselina! Fudbaler u teškom stanju - čeka ga još operacija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vijesti iz Azije govore da je Fejsal Halim kritično nakon što je poliven kiselinom.

 Fejsal Halim kritično nakon što je poliven kiselinom Izvor: Noushad Thekkayil/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedan od najpopularnijih fudbalera u Maleziji, krilni napadač Fejsal Halim (26), nalazi se u "kritičnom, ali stabilnom" stanju nakon što je zadobio teške opekotine u napadu ispred tržnog centra. Kako su saopštili fudbalski zvaničnici u Maleziji, Halim će morati da bude podvrgnut dodatnim operacijama, pošto je na njega bačena koncentrovana sumporna kiselina!

Fejsal je tom prilikom zadobio opekotine četvrtog stepena, a u svjesnom stanju prebačen je u obližnu privatnu kliniku, gdje mu je ukazana prva pomoć. Informacije iz Azije govore da Faisal Halim ima opekotine po llicu, vratu, ramenima, šakama i grudnom košu.

"Mišljenje ljekara je da su Fejsalu neophodne još najmanje dvije operacije. Trenutno je i dalje na intenzivnoj njezi i pomno ga prate specijalisti“, rekao je zamjenik predsjednika udruženja Šahril Mohtar za državnu novinsku kuću Bernama, dodajući da je napad uticao na Halimovo kretanje i govor: "Lijeva strana tijela i ruka su mu ozbiljno pogođeni, što utiče na njegovo kretanje. Prilično je loše, ne može da osjeti lijevu ruku i nije mogao jasno da komunicira poslije operacije. Osjeća se ukočeno i ne može dobro da priča."

Ovakvi napadi su rijetkost u Maleziji, a policija ispituje čitav slučaj koji je potpuno šokirao državu. Sve se dogodilo ispred tržnog centra u Kuala Lumpuru, nakon što je Fejsal Halim izašao iz zgrade. Motiv napada i dalje nije poznat, ali su dvojice muškaraca privedeni zbog ovog slučaja. Pretpostavlja se da su oni i direktni izvršioci napada na reprezentativca.

Fejsal Halim je prethodnu sezonu odigrao za Selangor sa kojim je završio na drugoj poziciji u tamošnjem šampionatu, gdje je bio jedan od najboljih aktera. Na 23 odigranih mečeva postigao je 12 golova, uz devet asistencija. Za seniorsku reprezentaciju Malezije debitovao je 2019. godine i do sada je odigrao 29 mečeva, uz 14 postignutih golova.

Sa nacionalnim timom bio je akter Azijskog kupa u januaru 2024. godine, što je bio veliki uspjeh za fudbal u njegovoj zemlji. Reprezentacija je na turniru upisala poraze od Jordana i Bahreina, uz remi protiv Južne Koreje, a Fejsal Halim je bio jedan od strijelaca na tom meču.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC