• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac u ponedjeljak može da proslavi titulu! Crveno-plavima potrebno još 5 bodova, ali GOŠK može da im pomogne!

Autor Dragan Šutvić

Sve bi moglo da bude završeno u ponedjeljak, ukoliko se Borcu "poklope" rezultati.

 Premijer liga BiH kad Borac može da proslavi titulu Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Poslije minimalnog poraza (1:0) u prvoj utakmici finala Kupa BiH, fudbaleri Borca se vraćaju obavezama u Premijer ligi i borbi za titulu.

Pred crveno-plavima je možda i prelomnih deset dana jer bi u slučaju pobjeda u naredna dva meča proslavili osvajanje trećeg šampionskog trofeja u istoriji kluba. Matematički bi, međutim, mogli da ga obezbijede za četiri dana!

Naime, u posljednja tri kola Borac na prvom mjestu ulazi uz prednost od pet bodova u odnosu na Zrinjski (Borac 72, Zrinjski 67).

Bez obzira na rezultate mostarskog kluba do kraja prvenstva, odnosno u slučaju da ekipa Željka Petrovića uknjiži sve pobjede do kraja sezone, izabranicima Vinka Marinovića je za matematičku ovjeru trofeja potrebno da u preostalih 270 minuta na svoj konto dodaju bar još pet bodova.

Prvu priliku da uvećaju bodovni saldo igrači u crveno-plavim dresovima imaće u ponedjeljak na Tušnju, gdje će se od 17.00 časova sastati sa Tuzla sitijem, koji je trenutno u zoni ispadanja.

Ukoliko bi Borac iz ovog meča izašao kao pobjednik, eventualni trijumf nad Igmanom na Gradskom stadionu šest dana kasnije sigurno bi ga promovisao u novog bh. prvaka, ali bi to klub iz Platonove ulice mogao da postane već početkom sljedeće sedmice!

Istog dana kad Borac gostuje u "gradu soli", Zrinjski će u Gabeli odmjeriti snage sa GOŠK-om (21.00), a pobjeda crveno-plavih na tuzlanskom stadionu, uz remi ili poraz "plemića", otklonili bi sve dileme oko titule dva kola prije kraja sezone jer bi banjalučki tim stekao nedostižnih sedam ili osam bodova plusa.

Predstojeće premijerligaško kolo, inače, igraće se četiri dana, a otvoriće ga, u petak na Koševu, Sarajevo i zvijezda 09 (20.00). Prvog dana vikenda igra se samo jedna utakmica - u Čitluku se sastaju Široki Brijeg i Velež (16.00), dok su za nedjelju zakazane dvije utakmice.

Na terenu će se naći Igman i Željezničar (15.30), te Posušje i Sloga Meridian (19.30). Posljednja dva duela, kako smo rekli, igraju se u ponedjeljak.

PREMIJER LIGA BiH – 31. kolo

Petak (10. maj):

Sarajevo – Zvijezda 09 (20.00)

Subota (11. maj):

Široki Brijeg – Velež (16.00)

Nedjelja (12. maj):

Igman – Željezničar (15.30)

Posušje – Sloga Meridian (19.30)

Ponedjeljak (13. maj):

Tuzla siti – Borac (17.00)

GOŠK – Zrinjski (21.00)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

gigant

Ima li šanse da u Borac dođu: Saša Ivković, Siniša Saničanin, Darko Todorović, Renato Gojković, Stanko Jurić, Armin Gigović, Miloš Jojić, Lazar Ranđelović, Aleksandar Čavrić ili Nemanja Bilbija?

ZA EVROPSKU JESEN u GRADU na VRBASU

Hoće li se Borac prije početka priprema ozbiljno pojačati za Evropu? Hoće li odigrati prijateljske protiv ozbiljnih timova iz Zapadne Evrope?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC