• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tresle se prečke i stative, pa i mreža, ali duel Igmana i Željezničara završen je bez golova!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Odlično prvo i ne toliko drugo poluvrijeme Igmana i Željezničara za remi bez golova.

 Premijer liga BIH Igman - Željezničar  Izvor: Adem Catic / FKZ.ba/www.fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Igmana i Željezničara odigrali su duel 31. kola Premijer lige BIH koji je završen rezultatom 0:0, ali  bilo je itetako zanimljivo u Konjicu.

Tresle su se stative, prečke, pa i mreža na stadionu ali smo nakon odličnog i prvog i ne toliko dobrog drugog poluvremena na kraju vidjeli remi bez golova i podjelu bodova.

Igman je taj koji je otvorio seriju prilika ove nedjelje, a Janketićev udarac u 12. minutu nekako je odbranio Muftić, da bi lopta poslije toga pogodila prečku i odbila se u teren.

Dvije minute kasnije Muftić brani udarac Hebibovića, Ramić natrčava i šalje odbijenu loptu u mrežu, međutim, napadač domaćih bio je u ofsajdu i gol je poništen.

Još jednom zatresla se mreža Željezničara, ali ni tada nije bilo pogotka. Denković je sjajno pogodio iz slobodnog udarca, ali je njegov gol poništen zbog kretanja Dupovca ispred živog zida.

Nije bilo uzbudljivo samo pred golom Željezničara. Plavi sa Grbavice su takođe imali nekoliko dobrih prilika, a nakon pola sata igre u razmaku od samo 40-ak sekundi dva puta tresao se okvir gola Igmana.

Prvo je Krpić šutirao dobro glavom i pogodio prečku, a nešto kasnije Boljević je iskosa sa lijeve strane gađao suprotni ugao, međutim, pogodio je stativu.

Ni to nije bio kraj prilikama koje nisu pretvorene u pogodak. Ovog puta u glavnoj ulozi je bio Galić, ali pred svojim golom. Bek Željezničara je intervenisao, a lopta je pritom pogodila stativu i odbila se u korner.

Bilo je to sve u prvom, mnogo zanimljivijem poluvremenu, jer smo u nastavku vidjeli mnogo manje prilika.

U prvom planu su bili golmani, koji su odradili svoj posao do kraja i pobrinuli su se da sačuvaju svoju mrežu.

Prilično raspoloženi Boljević imao je dvije prilike u nastavku, prvo je šutirao glavom, a potom iz slobodnjaka, ali oba puta siguran je bio Ćeman.

Uzvratili su i domaći, ali je Muftić na drugoj strani bez problema odbranio pokušaj Denkovića, potom i Ramića i to je praktično bilo sve vrijedno pomena u drugom poluvremenu.

Ovim bodom ŽEljezničar je i teoretski obezbijedio opstanak pošto ima deset bodova više od pretposljednjeh Tuzla sitija, dok Igman ima šest bodova prednosti i utakmicu više od Tuzlaka.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC