• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEVIĐENI PREOKRET: Nokaut Fortune - u gostima slavili 3:0, kod kuće sve prosuli i ostali bez Bundeslige!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Do večeras, nikad se niko u baražu Bundeslige nije vratio nakon 0:3 u prvom meču.

 Bohum Izvor: MARIUS BECKER / AFP / Profimedia

Nakon 0:3 na domaćem terenu, teško da je neko očekivao da Bohum u Diseldorfu može nadoknaditi zaostatak iz prvog meča, s obzirom da se to u baražu za Bundesligu do sada nikad nije desilo.

Ipak, gosti su u tome uspjeli, te će Fortuna iz Diseldorfa i petu sezonu zaredom ostati bez prve lige.

Klub iz Sjeverne Rajne-Vestfalije bio je na pragu da u baražu bude uspješniji od dosadašnjeg člana njemačke elite Bohuma, ali je prosuo ogromnu pobjedu iz prvog meča u gostima.

Fortuna je u duelu odigranom u Bohumu prije četiri dana bila ubjedljiva, te prvoligašu nanijela težak poraz 3:0. Strijelci su tada bili Filip Hofman, koji je postigao autogol, te Feliks Klaus i Janik Engelhart, a onda je opušteno ušla u revanš pred svojom publikom, misleći da je sve gotovo.

Ali igrači Bohuma nisu mislili tako.

Duel na "Diseldorf Areni" donio je veliku dramu. Hofman je uspio da se iskupi za grešku iz prvog meča i dovede Bohum do vođstva u ranoj fazi meča (18. minut), a onda je isti igrač u 66. minutu najavio da ćemo gledati izuzetno zanimljiv meč do kraja. Pogodio je za 0:2, a onda je samo četiri minuta kasnije dosuđen i penal za goste.

Kevin Šteger nakon dvije asistencije Hofmanu, bio je precizan sa "bijele tačke", upisao se u strijelce i potpuno anulirao veliku prednost Fortune iz prvog dvoboja.

Nije bilo golova do kraja meča, ali ni u produžecima, pa je nakon penala odlučeno ko će naredne sezone igrati među najboljim njemačkim klubovima.

Gosti su i tu bili uspješniji, koncentrisaniji i precizniji, slavili veliku pobjedu (6:5) i sačuvali status bundesligaša.

Podsjetimo, ranije su plasman u elitu iz "Cvajte" obezbijedili St. Pauli i Holštajn Kil, koji su zauzeli prve dvije pozicije u Bundesligi 2, dok će od naredne sezone među drugoligašima igrati Keln i Darmštat.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC