• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezonu završili na petom mjestu, pa uzeli titulu: Sasuolo ispao iz Serije A, ali za budućnost ne mora da brine

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi tim Sasuola (Primavera) osvojio šampionsku titulu u Italiji.

 Sasuolo Izvor: Massimo Paolone / Zuma Press / Profimedia

Sasuolo se, poslije više od decenije u najjačoj italijanskog ligi, vraća u Seriju B.

Simpatični klub iz regije Emilija Romanja od 2013. godine bio je član Serije A, imao je zapažene nastupe u italijanskom prvenstvu, ali i izlet u Evropu. Te 2016. godine eliminisao je Crvenu zvezdu u plej-ofu Lige Evrope, a onda igrao i grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Ipak, u posljednjih nekoliko sezona skliznuo je u donji dio tabele, prodao neke od ključnih igrača (Manuel Lokateli, Đakomo Raspadori, Hamed Traore, Đanluka Skamaka, Žeremi Boga...) i selidba u niži rang bila je neminovna.

Nema sumnje da će zbog ispadanja iz italijanske elite uslijediti drastična rekonstrukcija tima, ali "zeleno-crni" ne bi trebalo da se brinu za budućnost.

Naime, mladi tim Sasuola (Primavera), iako je ligaški dio sezone u Seriji A okončao tek na petom mjestu, uspio je da osvoji šampionsku titulu!

Odigrali su momci iz Sasuola najbolje kada je bilo najpotrebnije, nanizali pet pobjeda u finišu prvenstva i tako stigli do pehara, prvog u istoriji kluba u uzrastu do 19 godina. U plej-ofu za šampiona redom su padali četvrtoplasirana Atalanta (1:0), prvoplasirani Inter (3:1) i drugoplasirana Roma (3:0), a najbolje partije pružili su protiv dvije najbolje plasirane ekipe iz regularnog dijela sezone, koje su ubjedljivo porazili.

U finalu su bili ubjedljivi protiv Rome 3:0, a tri gola postigli su za dvadesetak minuta drugog poluvremena. Mateo Falaska, nekadašnji igrač "vučice" i Simone Ćinkvegrano doveli su svoj tim u vođstvo 2:0, a onda je tačku na meč stavio Flavio Ruso, najbolji strijelac Sasuola, ali i kompletne lige. Sezonu je 19-godišnji napadač iz Katanije okončao sa 20 postignutih golova.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa finalnog susreta:

Nema sumnje da ćemo mnoge momke iz ovog tima u budućnosti gledati u seniorskoj ekipi Sasuola a, ko zna, možda i u nekim klubovima iz Serije A.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC