• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atalanta igrala za (svoju) raju, zanemarila taktiku: Roma bez Lige šampiona, Benfika slavi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon današnjeg trijumfa Atalante protiv Torina, jasno je da Italijani neće dobiti šestog predstavnika u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

 Đanluka Skamaka Izvor: Spada / Zuma Press / Profimedia

Đan Pjero Gasperini nije imao pardona, u duel sa Torinom ušao je sa najjačim sastavom i njegova "boginja" upisala je rutinsku pobjedu - 3:0 (2:0).

Ne bi tu bilo ništa čudno da od ovog meča nije zavisilo još nekoliko italijanskih, ali i drugih evropskih klubova. Naime, Italija je današnjom pobjedom Atalante ostala bez šestog mjesta u Ligi šampiona, kojem se nadala Roma. Istovremeno je i Torinu ostala još samo jedna šansa za plasman u Konferencijsku ligu - pobjeda Fiorentine protiv Olimpijakosa u finalu tog takmičenja.

Sve ovo bilo bi drugačije da Atalanta u posljednja dva meča sezone nije upisala trijumf (osim Torina, igraju još sa Fiorentinom u zaostalom duelu). Tako bi tim iz Bergama ostao na petoj poziciji, a ovako, sa današanja tri boda, završiće na trećem ili četvrtom mjestu, što znači da ćemo samo pet ekipa iz Serije A gledati u narednoj sezoni Lige šampiona.

Osim šampiona Intera, u Ligu šampiona će još Milan, Juventus, Bolonja i pomenuta Atalanta, a Romi ostaje utjeha u vidu Lige Evrope, u kojoj će nastupiti i Lacio, možda i Fiorentina, dok će Konferencijsku ligu igrati osmoplasirana Fiorentina (ako izgubi finale ovosezonske Konferencijske lige), ili Torino, ako klub iz Firence dođe do trofeja.

Ovako, Đanluka Skamara, Ademola Lukman i Mario Pašalić (iz penala) rastužili su Romu, moguće i još nekog rivala iz lige, ali istovremeno obradovali sve fanove Benfike, koja će nakon dašanjeg raspleta izbjeći kvalifikacije i plasirati se direktno u Ligu šampiona.

U drugom meču odigranom u isto vrijeme, Napoli i Leće remizirali su bez golova 0:0 na stadionu "Dijego Maradona", što znači da su Napolitanci sezonu završili sa 53 boda, koliko ima i Torino, ali su "bikovi" zbog boljeg međusobnog skora završili na boljoj poziciji i da bi se plasirali na međunarodnu scenu biće im potrebno da Fiorentina u Atini u srijedu podigne trofej.

Sad već bivši šampion Italije u potpunosti je razočarao, sezonu završio u sredini tabele i ostao bez plasmana u Evropu.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC