• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica na oproštaju Klaudija Ranijerija! Fiorentina slavila na Sardiniji golom iz sumnjivog penala u 104. minutu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kaljari je na posljednjem meču svog trenera Klaudija Ranijerija maesteralno odgirao utakmicu posljednjeg kola Serije A protiv Fiorentine, ali nije uspio da osvoji niti bod - 2:3.

 Kaljari izgubio od Fiorentine na oproštaju Klaudio Ranijeri Izvor: Shutterstock

Nakon što su u prethodnoj utakmici protiv Sasuola osigurali opstanak, fudbaleri Kaljarija su u četvrtak uveče na Sardiniji bili silno motivisani zbog svog trenera Klaudija Ranijeri da ga s pobjedom isprate u penziju.

Iako su je po prikazanoj partiji zaslužili trijumf, ipak nisu mogli da savladaju finalistu Konferncijske lige.

KALJARI - FIORENTINA 2:3 (0:1)

Golman gostiju iz Firence Pjetro Teraćano se od samog početka meča vjerovatno osjećao kao na streljani - sa svih strana su kidisali domaći igrači, ali lopta iz tri-četiri stopostotne šanse nije željela u gol.

Fiorentina je potom kaznila silne promašaje domaćina i u 39. minutu iz prve prilike stigla do prednosti sjajnim golom Đakoma Bonaventure, koji se lijepo namjestio i pogodio suprotan ugao udarcem sa 10-ak metara - 0:1.

Kaljari jedo odlaska na odmor preko iskusnog Đanluke Lapadule zatresao mrežu u sudijskom vremenu prvog poluvremena, ali je pogodak opravdano poništen jer je napadač domaćih bio u nedozvoljenoj situaciji.

Ipak, izjednačili su Ranijerijevi učenici u 64. minutu golom Alesandra Deiole, a onda i napravili potpuni preokret pet minuta prije kraja kada je iskosa mladi fudbaler iz Zambije Kingston Mutandva pogodio firentinsku mrežu (2:1).

Ipak, poslije sjajnog centaršuta Biragija u 89. minutu Nikolas Gonzales je pogodio za novo izjednačenje i činilo se da će bodovi biti podijeljeni.

Lapadula je kao i u prvom dijelu, opet pogodio mrežu u sudijskoj nadoknadi, ovog puta drugog poluvremena, ali gol je ponovo poništen zbog malog ofsajda.

Čekao se kraj za slavlje povodom penzionisanja Ranijerija, igrao se 101. minut kada je poslije intervencije iz VAR soba, sudija pokazao na penal za "violu" uz burne proteste navijača na stadionu Kaljarija.

Odgovornost je preuzeo Artur Melo i u 104. minutu osigurao pobjedu gostima sa  "Artemio Frankija" (2:3), koje do kraja sezone još očekuje finale Konferncijske lige protiv Olimpijakosa u Atini, ali i zaostali duel protiv Atalante.

Ovim porazom malo je Tpokvarena pripremljenu sardinijska fešta za slavnog italijanskog trenera, koji će u istoriji fudbala ostati upamćen najviše po senzacionalnoj tituli u Premijer ligi koju je osvojio sa Lesterom 2016. godine.

Sedamdesetdvogodišnji trener je vodio mnogo ekipa, ali je trofeje još osvajao sa Fiorentinom i Valensijom. S ljubičastima je podigao pehar Kopa Italije 1996, a sa "slijepim miševima" trofeje u Kopa del Rej (1998) i Superkup Evrope (2004).

Najviše što je stigao u Ligi šampiona bilo je polufinale sa londonskim Čelsijem.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC