• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napustio Torino, pa sad preuzima Hajduk iz Splita!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni trener će raditi za manje novca nego što trenutno zarađuje na klupi Torina u Seriji A.

 ivan juric novi trener hajduka iz splita Izvor: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbalski klub Hajduk iz Splita odigrao je još jednu sezonu za zaborav, ponovo "Majstori sa mora" nisu bili ni blizu šampionske titule, a skupocjeni tim oformljen da prekine dominaciju Dinama raspada se dio po dio. Pozajmljeni Josip Brekalo neće ostati u timu, iskusni Nikola Kalinić okačio je kopačke o klin, a promjena će se dogoditi i na klupi - tamo bi mogao da se pojavi najbolji hrvatski trener!

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, dogovoreni su svi detalji da na klupu tima sa Poljuda sjedne Ivan Jurić, Hrvat koji već godinama sa mnogo uspjeha radi u italijanskom fudbalu. Aktuelni trener Torina nedavno je odbio nevjerovatno unosnu ponudu iz Saudijske Arabije, a sada bi mogao da prihvati poziv iz Splita i "Bile" povede ka šampionskoj tituli koja se u gradu na obali Jadranskog mora čeka dvije decenije.

Navodno, dogovoreni su svi detalji buduće saradnje osim plate iskusnog stručnjaka, jednog od najboljih na ovim prostorima. On trenutno zarađuje 1,8 miliona evra u Torinu sa kojim igra Seriju A, pa bi morao malo da smanji očekivanja ukoliko želi da vodi tim za koji je svojevremeno igrao. Sve ostalo je riješeno, navode mediji u Hrvatskoj, koji dogovor sa Jurićem pripisuju novom sportskom direktoru kluba Nikoli Kalinića.

Ukoliko doskorašnji napadač Hajduka stvarno dogovori Jurićev povratak u Split, to će biti najveća vijest u hrvatskom fudbalu tokom posljednjih nekoliko godina. Ivan Jurić je svojevremeno igrao za Hajduk, Sevilju, Albasete, Šibenik, Krotone i Đenovu, a pet puta je bio i reprezentativac Hrvatske.

Bio je pomoćni trener čuvenog Đanpjera Gasperinija u Interu i Palermu, a zatim samostalno vodio Mantovu, Krotone, pa Đenovu u tri navrata, Veronu i Torino. Ivan Jurić poznat je kao trener koji ima odličnu saradnju sa srpskim fudbalerima u Italiji, pa su tako najbolji fudbal u karijeri pod njegovom komandom igrali Darko Lazović i Ivan Ilić. Saradnja sa Nemanjom Radonjićem nije uspjela, pa se navodi da je upravo njihov problem uticao na to da Crvena zvezda ovog ljeta bude najbliža potpisu krilnog napadača.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:39
Najgori slobodan udarac u istoriji na meču Hajduk - Dinamo
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC