• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sraman tekst o navijačima Srbije! Englezi dižu frku pred EURO 2024: Pomenuli su i Vladimira Putina

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ružno izvještavanje o srpskim navijačima koji će bodriti reprezentaciju u Njemačkoj.

 Sraman tekst o srpskim navijacima u engleskoj Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj još nije ni počelo, ali mediji u Engleskoj već su počeli da "filuju" svoje čitaoce o "zlim navijačima iz Srbije". Britanski tabloid "Dejli Mejl" objavio je grozan tekst uoči početka turnira gdje je u prvi plan stavio srpske navijače koje su već u naslovu opisali kao "nasilničku armiju pro-putinovskih ultrasa", uz reportažu njihovog novinara Dejvida Vilksa koji je gledao jedan meč na "Marakani".

Iako autor navodi da najvatreniji navijači Crvene zvezde i Partizana ne navijaju organizovano za reprezentaciju Srbije, uspio je da englesku javnost "preplaši" uoči meča u Gelzenkirhenu (16. jun), unaprijed upozoravajući da će policija biti u stanju visoke pripravnosti i da će se sprovoditi detaljna potraga "za oružjem i pirotehnikom".

Apostrofira se i da je bilo tuče na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada je Srbija igrala sa Brazilom, što nikako nije tačno, dok se srpski navijači porede i sa navijačima Rusije koji su se sukobili sa Englezima u Marseju 2016. godine. Naravno, u čitavoj toj priči nisu bili nevini ni navijači Engleske, štaviše. Može se reći da je iza njih daleko više incidenata na utakmicama reprezentacije, ali nekako je to "gurnuto pod tepih".

Takođe, novinar Dejvid Vilks ističe da je tokom gostovanja u Srbiji upitao jednog navijača Crvene zvezde kakvu poruku ima za Engleze i dobio je odgovor: "Neka im je Bog u pomoći", čime je dodatno zastrašio svoje čitaoce.

"Naravno da smo ponosni, jer smo najbolji, najjači navijači. Niko ne može da parira Delijama na Balkanu. Engleska ekipa ima veliki potencijal, ali huliganizam je tamo u velikoj mjeri suzbijen. Nekada su ih se svi plašili, a sada ih se ne treba bojati. Ne bojimo se nikoga osim Boga", rekao je anonimni navijač za "Deji Mejl".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:28
Piksi psuje na Austrija - Srbija
Izvor: RTS
Izvor: RTS

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC