• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas na EURO 2024: Hrvati, Albanci i Švajcarci na terenu - hoće li biti iznenađenja?

Autor Dragan Šutvić

Drugi dan na Evropskom prvenstvu u fudbalu donosi nam tri utakmice koje mnogo obećavaju.

 EURO 2024 raspored za 15. jun Izvor: Profimedia

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj je počelo - na otvaranju turnira dobili smo spektakl, pošto su Nijemci postigli svih šest golova na utakmici protiv Škotske, ali jednom je Antonio Ridiger savladao Manuela Nojera. Vidjeli smo goleadu na punom stadionu veoma bučnih navijača, videli smo penal, crveni karton, poništen gol, autogol... Pa šta bismo više mogli da poželimo?

Ništa, samo neka se nastavi u ovakvom ritmu. Zapravo, ne. Ritam postaje sve brži, pošto nas drugog dana takmičenja očekuju tri meča, pa smo gotovo sigurno da ćemo na terenima vidjeti i više šansi i više golova nego što je bio slučaj u petak uveče, kada su se na stadionu Bajerna sukobili reprezentativci Njemačke i Škotske.

Šta ćemo to gledati u subotu, tokom čitavog dana? Znate već da su termini 15:00, 18:00 i 21:00, tako da uživanje u fudbalu počinje u ranom popodnevnim satima i traje gotovo do ponoći!

MAĐARSKA - ŠVAJCARSKA (15:00)

Izvor: Daniela Porcelli / imago sportfotodienst / Profimedia

Ovaj meč bi mogao da odredi koji tim prolazi u nokaut fazu, iako će okršaj Mađarske i Švajcarske biti tek druga od šest utakmica u Grupi A. U petak uveče smo vidjeli da su Nijemci najbolji tim grupe i da se na domaćem terenu neće šaliti, ali i da su Škoti zalutali na veliki turnir, bez jasnog plana kako da se brane i kako da napadnu.

Zbog toga će Mađarska i Švajcarska imati dodatak motiv kada istrče na teren stadiona u Kelnu. Pobjednik bi sebi mogao gotovo pa da obezbijedi mjesto među 16 najboljih timova na turniru. Švajcarski su blagi favoriti na ovom meču, prije svega zbog ogromnog iskustva koje posjeduju, ali Mađarska je na prethodnom Evropskom prvenstvu odigrala spektakularne mečeve u grupnoj fazi.

ŠPANIJA - HRVATSKA (18:00)

Izvor: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako bismo gledali samo prvo kolo u svim grupama, ovo je vjerovatno najveći derbi na EURO 2024. Generalno, grupa B je proglašena za "grupu smrti" jer su u njoj tri tima koja žele da osvoje titulu, a utakmica Španije i Hrvatske moraće nam opravdati takva očekivanja.

Španci stižu na turnir sa velikim ambicijama iako tim nije prepun zvijezda kao što je nekada ranije bio slučaj, a Hrvati moraju da odu korak dalje nego inače - u Rusiji 2018. godine igrali su finale Mundijala, u Kataru 2022. godine osvojili su treće mjesto. A na prethodnom Evropskom prvenstvu baš ih je Španija poslala kući i to pobjedom (5:3) poslije produžetaka. Da li je vrijeme za osvetu?

ITALIJA - ALBANIJA (21:00)

Izvor: CLAUDIO GIOVANNINI/ANSA/EPA

Ko hoće da prođe ovu grupu, mora da pobijedi Albaniju! To je već svima jasno, iako ima onih koji smatraju da Albanci nemaju šta da traže protiv tri ovakva rivala, odnosno da će svaki od njihovih protivnika zabilježiti laku pobjedu. Za to ćemo morati da sačekamo nekoliko dana i kraj grupne faze, ali Italijani već sada znaju na čemu su.

Aktuelni šampioni Evropi moraju dominantno da počnu turnir jer će naredne dvije utakmice grupne faze biti daleko teže. Tri boda protiv Albanaca ne mogu da se dovode u pitanje, a ukoliko bismo u Dortmundu vidjeli senzaciju branilac trofeja bio bi na rubu eliminacije!

RASPORED GRUPE B:

  • 15. jun:
  • Španija - Hrvatska (18h)
  • Italija - Albanija (21h)
  • 19. jun: Hrvatska - Albanija (15h)
  • 20. jun: Španija - Italija (21h)
  • 24. jun:
  • Albanija - Španija (21h)
  • Hrvatska - italija (21h)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC