• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreo sam Nemanju Vidića, pričali smo o Srbiji! Vjetrović o krahu "orlova": Kao da nismo ni zaslužili više

Autor Nemanja Stanojčić

Miroslav Vjetrović analizirao je igru Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

 miroslav vjetrovic o reprezentaciji srbije i nemanji vidicu Izvor: MN Press/RTS

Bolan kraj za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu. Svi su se nadali osmini finala i prolasku u nokaut fazu. Umjesto toga nacionalni tim završio je takmičenje na posljednjem meču u grupi što je značilo da je uslijedilo "pakovanje kofera" i povratak nazad.

Kako je sve to izgledalo i iz drugog ugla ispričao je bivši fudbaler Miroslav Vjetrović koji je nekada igrao u Njemačkoj, za Hamburg i decenijama je pisao za njemačke medije. "I 1998. godine je Mijat pogodio prečku, pa 2006. kada smo izgubili od Obale Slonovače i Argentine, uvijek smo odlazili sa velikim nadama, vraćali se drugačije, razočarani smo...Pokušavam da budem jednostavan i realan, ali ovo je bilo baš slabo. Toliko malo smo šutirali ka golu", počeo je Vjetrović koji je gostovao na RTS-u.

Otkrio je i sa kim je o tome pričao. "Sreo sam Vidića i Pjanovića danas, pričali smo da postoji veliki disbalans između odbrane i napada. Onda smo imali pola sata samo napada, na nekim mečevima. Protiv Danske prvo poluvrijeme samo odbrana. Kao da nismo ni zaslužili više, kada pogledam ove neke utakmice..."

Ispričao je i šta ga hrabri. "Svidjelo mi se zajedništvo igrača, te grupe, ostali su zajedno, bez obzira na sve. Zna da dođe do razdora, prebacivanja. Možda će sutra ili neki drugi dan da se pojavi nešto, ali su opstali kao grupa koja treba da nas predstavlja u budućnosti. Nećemo imati mnogo promena. To je naša reprezentacija, treba da se borimo, ali nadam se da neće više biti na ovaj način", jasan je Vjetrović.

Na to se nadovezao bivši trener Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković. "Mi ne smijemo da budemo zadovoljni samim plasmanima, jer to znači da se ljestvica spušta dole. Rekao sam da će nam biti sve teže da se plasiramo. Sva ta velika takmičenja se sustižu, nižu, liče jedno na drugo. Po nadama kada se kreće i razočarenju kad se vraća. Ne bih bio kategoričan i da kažem da tako mora u budućnosti. Slovenija se nikada prije nije plasirala u nokaut fazu, sada jeste. Ako vjerujemo, ako budemo istrajni i ako budemo kao recimo Austrija, Švajcarska koje su imale proces i prošli su kroz neka bolna iskustva", zaključio je Janković.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
Fudbaleri odlaze autobusom
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC