• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupo plaćamo strance krševe! Rade Bogdanović ponovo šokirao: Mi smo iskompleksirani, ne treba da kopiramo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rade Bogdanović pričao je o reprezentaciji Srbije, Crvenoj zvezdi, Partizanu...

 rade bogdanovic o srbiji fss zvezdi i partizanu Izvor: RTS/Screenshot

Reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu, već je napustila Njemačku i čeka se dolazak u Beograd. Poslije svega što se dogodilo u utorak uveče kada je meč sa Dancima završen remijem (0:0) glave su se malo "ohladile" i uslijedile su nove analize o "orlovima".

Ponovo se oglasio Rade Bogdanović, stručni konsultant RTS-a, uoči posljednjih mečeva u grupnoj fazi takmičenja. "Sve će da dođe, ali FSS kao krovna organizacija, nacionalna selekcija je samo jedan segment. Mora da se mijenja, mora da se promijeni iz korijena. Uočljivo je da našoj reprezentaciji koja je igrala kako je igrala, nemate djecu iz naše lige. To je jedan od krucijalnih problema", počeo je Bogdanović.

Nastavio je u istom dahu. "Nemate našu djecu. Ne igraju fudbal. U Zvezdi i Partizanu imate puno stranaca, krševa, koje ne možete da gledate, a debelo ih plaćamo. Kompletna struktura i organizacija klubova mora da se promijeni. Naša djeca imaju enorman talent, samo treba da se usmjeri na pravu stvar. U budućnosti neće moći tako lako da se plasira na takmičenje. Imali smo probleme i ove godine."

Tvrdi da situacija može brzo da se popravi. "Moraju promjene da se naprave. Možemo da konkurišemo i da bitišemo. Moramo da kapiramo, ne da kopiramo. To je suština u cijeloj priči kada je fudbal u pitanju. Moram da kažem i da kada je fudbalska Srbija u pitanju, mi smo iskompleksirani. Ja u životu ne bih davao novac kao FSS i klubovi, to nije taj nivo, to se ne plaća. Primjer je Slovenija, sa malo napraviš nešto. Sve je u organizaciji. Ima puno talentovanih ljudi, samo ih treba probuditi, dati im šansu. Ove koji su tu već 20-30 ili 40 godina... Već se iznerviram kada pomislim na njih. Mladost, na njoj počiva naša budućnost", zaključio je Bogdanović.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
Fudbaleri odlaze autobusom
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC