• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR soba pomogla Nijemcima na EURO 2024! Sudijski analitičar: Podlegao je pritisku!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji sudija Raka Đurović tvrdi da je sudijski tim pomogao Njemačkoj da dođe do pobjede protiv Danaca.

 Sudijski analitičar Raka Đurović VAR pomogao Njemačkoj Izvor: Silas Schueller/DeFodi Images / imago stock&people / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Nemačke obezbijedila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se igra u njihovoj zemlji, ali je meč protiv Danske (2:0) izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama. Osim toga što je utakmica prekidana u prvom dijelu meča u centru pažnje su se našle i sporne odluke na koje je djelimično uticao i VAR.

Iskusni engleski arbitar Majkl Oliver podlegao je pritisku i pomogao domaćinu da dođe do pobjede, smatra sudijski analitičar Raka Đurović, koji je prokomentarisao odluku da se Nijemcima dodijeli penal. Nakon što su poništeni golovi Njemačke u prvom i Danske u drugom dijelu meča, VAR soba se oglasila kako bi Oliveru dala instrukcije za gledanje snimka prilikom Andresonovog igranja rukom.

"Nije svako igranje rukom prekršaj i sudija je podlegao pritisku. Nije trebalo da ga zovu iz VAR sobe i kad sam pomislio da domaćini nisu favorizovani... Premala je razdaljina da izbjegne igranje rukom, ne sprečava postizanje gola, a tijelo je u prirodnom položaju", napisao je na svom profilu sudijski analitičar Raka Đurović.

Podsjećamo, reprezentativac Danske Joakim Andersen izblokirao je centaršut Davida Rauma u prvim minuta nastavka. Samo nekoliko desetina sekundi ranije VAR je poništio Andersenov gol za prednost Danaca, jer je asistent Tomas Dilejni bio u minimalnom ofsajdu od samo nekoliko centimetara prije nego što je proigrao svog saigrača.

Tehnologija se oglasila i zbog situacije u drugom kaznenom prostoru - VAR soba pozvala je engleskog arbitra Majkla Olivera da pogleda snimak, a njemu nije dugo trebalo da donese odluku. Pokazao je na bijelu tačku i omogućio Kaiju Havercu da savlada Kaspera Šmajhela u 53. minutu meča. Talentovani Džamal Musijala postigao je pogodak u 68. minutu i tako postavio konačnih 2:0 u korist domaćina Evropskog prvenstva.

Fudbaleri Njemačke će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv pobjednika meča Španija - Gruzija, a taj susret je na programu u nedjelju od 21:00. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC