• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Radonjić i Crvena zvezda - ipak ne!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda traži pojačanje na krilu, ali to po saznanjima MONDA neće biti Nemanja Radonjić.

 crvena zvezda ne dovodi nemanju radonjica Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je aktivnosti u prelaznom roku nastavila predstavljanjem reprezentativca Južne Koreje Seola Jung Vua, koji može da igra na obje bekovske pozicije. U ovom trenutku djeluje da će on biti izuzetno korista u timu Vladana Milojevića, kojem se sada otvoraju dodatne opcije za kombinovanje, ali je jasno da Zvezda i dalje nije završila sa dovođenjem fudbalera.

Vladan Milojević će do kraja ljetnjeg prelaznog roka dobiti još nekoliko fudbalera - možda rezervnog golmana, štopera i centralnog veznog, a gotovo sigurno krilnog i centralnog napadača. Uostalom, to je na konferenciji za medije u ponedjeljak popodne potvrdio i sportski direktor Mitar Mrkela, koji je razgovarao sa novinarima.

"Tražimo igrača na poziciji krila i zamjenu za špica. Sve ostalo zavisiće od odlazaka", rekao je Mrkela. Ovog puta kao kandidat za poziciju krilnog napadača nije pomenut Nemanja Radonjić, iako se tokom posljednjih nekoliko nedjelja glasno govorilo o njegovom povratku na stadion "Rajko Mitić". "Znate stav Zvezde da ne komentarišemo igrače koji nisu potpisali. Nemanja jeste interesantan Zvezdi, mi tu imamo Pitera Olajinku, Nemanja Radonjić uvijek ima otvorena vrata Crvene zvezde. Pita se Majorka, oni imaju opciju još nekoliko dana, rješavali su pitanje trenera. Njemu je prioritet da ostane u Španiji... Vidjećemo u narednim danima", rekao je Zvezdan Terzić na početku priprema za novu sezonu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Naredni dani su prošli, pa i oni poslije njih, Majorka se oprostila od Nemanje Radonjića, a on nije predstavljen kao novi igrač Crvene zvezde. Kako MONDO saznaje, to se neće ni desiti. Iako su tokom ljeta postojali kontakti kluba i igrače, a Radonjić je čak i posjetio stadion na kojem je proveo dio karijere, trenutno dvije strane nisu blizu dogovora o novoj saradnji. Sve ukazuje da se Zvezda okrenula drugim opcijama i da sa Torinom neće aktivirati pregovore oko transfera povremenog reprezentativca Srbije kojeg je Dragan Stojković Piksi precrtao sa spiska pred Evropsko prvenstvo.

Zvezda se "kladi" na Olajinku

Izvor: MN PRESS

Zvezda na mjestu lijevog krila već ima Pitera Olajinku koji će po svemu sudeći imati značajnu ulogu i u novom timu Vladana Milojevića, dok će na desnom boku Puma Rodrigez pokušati da zamijeni Osmana Bukarija koji je u veoma unosnom transferu teškom sedam miliona evra napustio Beograd. Preselio se reprezentativac Gane u Ostin i igraće MLS, a crveno-bijeli su veoma dobro prošli jer je pored odličnog učinka na terenu Bukari donio i novac. Možda se već i zna gdje će da ulože to...

Kako je prenio jedan njemački medij, Crvenoj zvezdi zanimljiv je Lorenco Enali, koji je odigrao fantastičnu sezonu u Poljskoj. Njegova cijena je za godinu dana skočila sa 40.000 na 2.500.000 evra, a srpski šampion imaće i konkurenciju za potpis. Međutim, Enali nije jedino ime koje Zvezda prati ovih dana - uz napomenu da fudbaleri koji mogu da igraju na oba boka imaju prednost.

Tokom finiša prethodne sezone vidjeli smo da i Olajinka može da se snađe na desnom boku, Puma Rodrigez praktično podjednako dobro igra na obje strane, a u teoriji i Radonjić može da nastupa desno. Ipak, Nemanja je daleko bolji kada igra kao lijevo krilo što pokazuje da su ga u prethodnoj sezoni na toj strani koristili i Torino i Majorka, pa bi njegov eventualni dolazak napravio ogromnu gužvu tamo gdje svoje minute čeka i Aleksandra Katai, projektovani džoker Vladana Milojevića za narednu sezonu.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:24
Nemanja Radonjić gol
Izvor: ArenaSport
Izvor: ArenaSport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC