• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević još nije "sklopio" Zvezdu: Vladan čeka pojačanja, a igrača ima i viška!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević još nema igrački kadar, a neka pojačanja nije ni vidio na treningu.

 fk crvena zvezda promjene vladana milojevica za ligu sampiona Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Crvena zvezda je, kada se podvuče crta, imala uspješnu sezonu. Iako je tokom jesenjeg dijela očekivan iskorak u grupnoj fazi Lige šampiona, do toga nije došlo, pa su crveno-bijeli morali da se "izvade" u domaćim takmičenjima. Umjesto izraelskog stručnjaka Baraka Bahara na klupu je tokom zime sjeo povratnik Vladan Milojević, pa je u proljećnom dijelu sezone on Zvezdu predvodio do trofeja u Superligi i Kupu Srbije.

Sada će Milojević sa svojim timom morati da pripremi Zvezdu za nove evropske izazove i za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi mandat na stadionu "Rajko Mitić" obilježili su mu baš uspjesi u evropskim kvalifikacijama pošto je trijumfalno prošao kroz svaki od 12 dvomeča u tri sezone sa Zvezdom.

Ove sezone će mu olakšavaćuja okolnost biti što Zvezda ne mora da igra od prvog kola kvalifikacija! Crveno-bijeli će kvalifikacije za Ligu šampiona početi od plej-ofa, odnosno imaće samo jednu prepreku na putu do grupne faze. Prije prvog evropskog meča koji je na programu u drugoj polovini avgusta odigraće čak pet utakmica u Superligi pa je jasno da Zvezda ima dovoljno vremena da kombinuje, dovodi, prodaje, uigrava i mijenja.

KADAR MORA DA SMANJUJE

Računajući prošlu sezonu, tabor Crvene zvezde napustili su golman Zoran Popović, defanzivci Aleksandar Dragović i Nemanja Milunović, vezni fudbaler Marko Stamenić, krilni napadač Osman Bukari, kao i braća Jovan i Nikola Mituljikić. Njih dvojica će narednih godinu dana provesti na pozajmici u OFK Beogradu. Međutim, svi ovi odlasci sa stadiona nisu dovoljni.

Izvor: MN PRESS

Čak ni raskid ugovora sa dugogodišnjim kapitenom Milanom Borjanom ili desnim bekom Urošem Lazić koji je pojačao OFK Beograd, uz prodaju Nigerijca Ogbua u Ujedinjene Arapske Emirate nisu u dovoljnoj mjeri smanjili igrački kadar. U narednim danima klub će nastaviti da smanjuje igrački kadar, a vjerovatno će prvi na spisku biti mladi fudbaleri koji će pozajmicama u Superligi tražiti svoje minute u seniorskom fudbalu.

Na ruku Vladanu Milojeviću nije išlo ni to što se veliki broj igrača vratio sa pozajmica na početku nove sezone. Golman Miloš Gordić, defanzivci Vuk Bogdanović, Andrej Đurić i Stefan Leković, vezni fudbaleri Edmund Ado, Ognjen Ilić, Kings Kangva i Jegor Prucev, kao i napadači Uroš Kabić i Šedrik Čarls javili su se Zvezdi jer su im istekle pozajmice. Za mnoge od njih neće biti mjesta u timu naredne sezone, a ostaje samo da vidimo na koji će način napustiti klub.

POJAČANJA JOŠ NISMO VIDJELI

Sa druge strane, Crvena zvezda je dovodila po ukusu Vladana Milojevića. Otkupljen je Naser Điga nakon što se tokom proljećnog dijela prethodne sezone dokazao treneru Zvezde. Njemu će konkurencija za mjesto u timu biti Nemanja Stojić, reprezentativac Srbije koji je svojevremeno već igrao u Zvezdi. U posljednju liniju tima stigao je i Ebenezer Anan kojeg je Bolonja prošle sezone pozajmila Novom Pazaru, a na kraju je tu i Seol Jung Vu, reprezentativac Južne Koreje.

Vezni red ojačali su Dalsio i Luka Ilić, na krilu je novi fudbaler Lazar Jovanović koji bi za početak mogao da nastupa za omladinski tim pod komandom Nenada Milijaša, jer se očekuje da reprezentativac Paname Puma Rodrigez zauzme mjesto na desnom boku. Mali problem u ovoj fazi priprema mogao bi da bude što većinu pojačanja Crvene zvezde još nismo imali prilike da vidimo u akciji.

Izvor: MN PRESS

Stojić je ljeto proveo u Njemačkoj sa reprezentacijom Srbije, Puma je u dresu Panamom na Kopa Amerika zaradio povredu, a i Seol zbog povrede ramena ne može odmah na teren. Ako se ima u vidu da je Anan zalog za budućnost i da će vjerovatno na pozajmicu, a da se od Jovanovića ne očekuje da odmah donese kvalitet prvom timu, jasno je da pravih pojačanja tek treba da bude.

Za sada je veoma važno da se uklopi Dalsio - kojeg Vladan Milojević poznaje sa Kipra i veoma cijeni. On će zamijeniti Stamenića u startnoj postavi, trebalo bi da bude unaprijeđena verzija Gelora Kange, ali i daleko disciplinovaniji od Gabonca čije su lucidne ideje nekada donosile spektakl, a nekada katastrofu. Sa njim u paru mogao bi da igra Luka Ilić, ali bi povratnik u crveno-bijelo mogao i ofanzivnije od toga. To ćemo znati kada igrački kadar bude kompletiran, a Zvezda malo uigranija nego što je trenutno.

Čini se da Zvezdi ne bi bio višak još jedan štoper, kao i da će se do kraja prelaznog roka tražiti krilo koje može da igra po oba boka. Ako na to dodamo da će Crvena zvezda pokušati da nađe zamjenu za Šerifa Endiajea jasno je da posla ima. Možda je kandidat Mihajlo Cvetković, što bi značilo odlazak Uroša Sremčevića, a možda u klubu imaju i neke druge ideje...

NAJBITNIJE - IN BOM HVANG

Prethodne sezone bio je najbolji igrač Crvene zvezde, a ovog ljeta je igrač sa najvećim potencijalom za prodaju. Iako je Osman Bukari pošteno napunio kasu transferom u MLS, a Marko Stamenić dodao još novca selidbom u Notingem Forest, slučaj In Bom Hvanga je nešto drugačiji. Bukari će igrati u SAD, Stamenić u Grčkoj jer je pozajmljen Olimpijakosu, a Hvang bi želio da ode u neku od pet najboljih liga u Evropi. I da njegov naredni klub Zvezdi to dobro plati. Problem je samo što crveno-bijeli ne žele da ga izgube tokom ljeta!

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Motor Crvene zvezde ima džentlmenski dogovor sa klubom da ga puste ukoliko prava ponuda stigne, ali... Nadaju se u Zvezdi da to neće biti slučaj. I praktično se cijeli prelazni rok formira oko tog pitanja. Ukoliko Hvang ode, Zvezda mora da "juri" novog centralnog veznog igrača vrijednog nekoliko miliona evra, praktično prvu zvijezdu tima za narednu sezonu.

Dobar signal je to što se In Bom Hvang odrekao broja 66 kako bi ga obukao njegov zemljak Seon Jung Vu. Defanzivac iz Južne Koreje istakao je i da mu je prijatelj govorio sve najbolje o crveno-bijelima, a sam Hvang uzeo je broj šest koji mu više odgovara. Možda želi i u njemu da odigra čitavu sezonu u Zvezdi, pa da tek onda proba negdje u zemljama Zapadne Evrope. Uglavnom, njegov eventualni odlazak najviše će mučiti Milojevića i Zvezdu.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:36
Crvena zvezda, pehar, delije
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC