• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda počinje pripreme, Milojević mora da siječe: Starosjedioci, povratnici i pojačanja - nikad brojniji tim!

Autor Dragan Šutvić

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević mora da izabere koji fudbaleri su mu potrebni za narednu sezonu.

 Crvena zvezda počinje sa pripremama Izvor: MN Press/© MN press, all rights reserved

Prethodna sezona Crvene zvezde nije počela kako su klupski čelnici očekivali, ali je promjena na klupi donijela očekivane rezultate - Vladan Milojević zamijenio je izraeslkog stručnjaka Baraka Bahara i zatim crveno-bijele poveo kao oba domaća trofeja, prvi put u svojoj trenerskoj karijeri. Vremena za odmor nije bilo mnogo, a Vladan Milojević sada će opet povesti fudbalere Zvezde ka uspjesima, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Aktuelni šampion Srbije pali motore već u ponedjeljak, 17. juna, nekoliko sati nakon što je to uradio najveći rival Partizan. Crvena zvezda će u popodnevnim časovima okupiti prvotimce, a zatim im predočiti plan za narednih nekoliko nedjelja i cjelokupnu sezonu u kojoj su ciljevi oba trofeja u domaćim okvirima, ali i učešće u ligaškoj fazi nove Lige šampiona, pošto crveno-bijeli u kvalifikacijama kreću od plej-ofa.

Dok Vladan Milojević bude predstavljao svoj plan fudbalerima Crvene zvezde, na stadionu "Rajko Mitić" biće gužve. Pojedini fudbaleri nisu napustili klub iako se to očekivalo, nekoliko njih se vraća u tim nakon što su im istekle pozajmice, a crveno-bijeli će danas na okupljanju imati i nekoliko novajlija!

ZVEZDINA LJETNA POJAČANJA

Već je obavljen veliki dio posla kada je u pitanju sklapanje tima po ukusu Vladana Milojevića. Stigao je štoper Nemanja Stojić, koji se neće pojaviti na okupljanju jer je sa reprezentacijom Srbije u Njemačkoj, a vezni red pojačao je Luka Ilić, čiji je brat trenutno na Evropskom prvenstvu. Luka se vraća u klub gdje je odigrao prvu seniorsku sezonu, a tada je imao priliku da sarađuje sa Milojevićem prije nego što je napravio vrijedan transfer u Mančester siti.

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Takođe, Crvena zvezda je otkupila ugovor Nasera Đige koji je prošlog ljeta stigao na pozajmicu iz Bazela, a pravi novajlija je vezni fudbaler Dalsio. Reprezentativac Gvineje Bisao stigao je kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Apoelom na Kipru, a Vladan Milojević i njegov stručni štab odlično ga poznaju iz vremena kada su radili u tamošnjem fudbalu.

Dolazaka će biti još i to vjerovatno već u narednim danima. Crvena zvezda trenutno čeka reprezentativca Paname Pumu Rodrigeza, reprezentativca Južne Koreje Seola Jung Vua, ali i povremenog reprezentativca Srbije Nemanju Radonjića. Krilni napadač koji je ponikao u Partizanu, pa fudbalski eksplodirao u Crvenoj zvezdi trenutno je najdalje od stadiona "Rajko Mitić". Kako MONDO saznaje, uopšte nije blizu realizacija njegovog povratka u klub za koji navija od malih nogu.

ZVEZDA ZARADILA SKORO 13 MILIONA EVRA!

Kada je riječ o odlascima, tri "krupna" transfera smo već vidjeli. Osman Bukari novi je fudbaler Ostina sa kojim će igrati MLS, Marko Stamenić pojačao je engleski Koventri i nastupaće u Čempionšipu, dok je široj javnosti nepoznati Nigerijac Injeka Ogbu nakon kaljenja u Grafičaru prodat Al Vahdi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bukari je donio sedam miliona u klupsku kasu, Stamenić pet miliona, a Ogbu 800.000 evra.

Izvor: Profimedia/ IMAGO

Završena je i šestomjesečna pozajmica Koste Nedeljkovića koji je u januarskom prelaznom roku prodat Aston Vili, pa je i on u pauzi između dvije sezone napustio klub. Istim putem pošla su trojica iskusnih fudbalera - Zoran Popović (36), Nemanja Milunović (35) i Aleksandar Dragović (33) oprostili su se od crveno-bijelog dresa.

Nijedan od njih ne planira kraj igračke karijere, ali je jasno da u budućnosti neće nositi Zvezdin dres, pa su se na kraju prethodne sezone oprostili od kluba. Isto bi mogli da urade još neki fudbaleri koje ćemo vjerovatno danas sresti na prvom treningu pred novu sezonu. Prethodnih nedjelja pričalo se o velikom itneresovanju inostranih klubova za Omrija Glazera, In Beoma Hvanga, Mirka Ivanića, Pitera Olajinku, Žan-Filipa Krasoa, Šerifa Endiajea, pa čak i Gelora Kangu!

Neko od njih vjerovatno će napustiti Crvenu zvezdu, a Krasooov odlazak vjerovatno bi najlakše pao treneru Milojeviću jer je reprezentativac Obale Slonovače "komplikovan" za uklapanje u sistem koji on voli. Sigurno na prodaju nije Mirko Ivanić, a Vladanu su zlata vrijedni i Glazer, Hvang i Endiaje - kojeg je tokom proljećnog dijela sezone probudio iz višemjesečnog zimskog sna.

POZAJMICE - I TAMO I OVAMO!

Na okupljanju Zvezde za novu sezonu pojaviće se veliki broj fudbalera koji prethodnu takmičarsku godinu nisu završili u crveno-bijelom dresu. Pozajmice su istekle Milanu Borjanu, Stefanu Lekoviću, Andreju Đuriću, Urošu Laziću, Edmundu Adu, Kingsu Kangvi, Jegoru Prucevu i Urošu Kabiću, a Vladan Milojević tek treba da "probere" ko mu je od njih potreban za narednu sezonu.

Ukoliko se Zvezda odluči za prodaju fudbalera koji su bili na pozajmicama Leković, Đurić, Kangva i Prucev mogli bi da donesu značajna finansijska sredstva u klupsku kasu. Crveno-bijeli će vjerovatno i dalje tražiti timove koji mogu da razigraju Lazića i Kabića, dok je Edmund Ado vjerovatno višak u taboru Zvezde. Nekadašnji vezni fudbaler Šerifa nije usioo da prikaže formu na nivou iz Moldavije, a nisu uspjele ni njegove pozajmice u subotički Spartak i Radnički iz Niša.

Velika misterija je i Milan Borjan. Trenutno ga u Crvenoj zvezdi ne vide kao prvog golmana u konkurenciji Omrija Glazera, a vjerovatno ni ukoliko Izraelac napravi višemilionski transfer u inostranstvo. Da li je Borjan Zvezdi potreban kao rezervni golman ili bi ga crveno-bijeli pod određenim uslovima pustili da napusti klub, ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Izvor: Mladjan Ivanovic/© MN press, all rights reserved

Napuštanje kluba svakako čeka i plejadu mladih igrača. Neki od njih dobijali su minute tokom prethodne sezone, neki će ovog ljeta biti priključeni prvom timu ali bez prevelikih očekivanja kada je minutaža za narednu sezonu u pitanju. Crvena zvezda će svoju djecu provesti kroz pripremni period, a zatim pred početak sezone odlučiti ko će u Grafičar, ko će igrati na dvojnoj registraciji, a ko će iskustvo sticati u drugom timovima Superlige Srbije.

Dok ta odluka ne bude donesena, Vladan Milojević će trenirati izuzetno "glomazan" igrački kadar. Ostaje nam da vidimo kako će pred kvalifikacije za Ligu šampiona "sjeći" trener koji je Zvezdu dva puta uveo u takmičenje najboljih evropskih klubova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC