• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voli Zvezdu, pa ne može u Dinamo! Vanji propao transfer karijere!

Autor Dragan Šutvić

Sjajni defanzivac Vanja Drkušić neće moći da pojača Dinamo iz Zagreba jer tamo ne poštuju njegovu ljubav prema Zvezdi.

 Vanja Drkušić ne može u Dinamo jer navija za Crvenu zvezdu  Izvor: Profimedia/Dmitry Feoktistov/TASS

Tokom Evropskog prvenstva u fudbalu slovenački štoper Vanja Drkušić (24) fokusiran je na igre svoje reprezentacije, ali sigurno mu je važna i informacija da mu je zbog ljubavi prema Crvenoj zvezdi propao transfer karijere! Fudbaler kojeg su beogradski crveno-bijeli željeli u prethodna dva prelazna roka bio je nadomak Dinama iz Zagreba, ali...

Pretpostavljate već! Hrvatski mediji prenose da su Slovencu zatvorena vrata Maksimira jer je u javnosti govorio o tome da navija za Zvezdu, što bi moglo da ga dovede u sukob sa navijačima i ozloglašenom grupom "Bad Blue Boys". Tako će nekadašnji fudbaler Herenvena, Brava i aktuelni defanzivac ruskog Sočija morati da sačeka neku drugu ponudu - možda i iz Beograda, ukoliko Zvezda krene po još jednog defanzivca.

"Pisali smo prije neki dan da su Modri zainteresovani za slovenačkog reprezentativca koji igra odlično na Evropskom prvenstvu, Vanju Drkušića. Saznali smo u nedjelju da je taj posao skoro bio pred realizacijom, ali onda se saznalo i nešto što nije leglo nikome na Maksimiru. Drkušić je svojevremeno izjavio da navija za - Crvenu zvezdu! Sasvim je logično da bi to vrlo brzo saznali i Dinamovi navijači, pa je sasvim logično da onda Drkušić ne bi mogao biti dočekan raširenih ruku, zar ne? Mislimo da ne treba objašnjavati zašto. Fudbal nije samo biznis, fudbal je i strast, religija, identitet... Novo rukovodstvo kluba bi samo sebi promijenilo atmosferu koja je sjajna. Tako da se odmah po saznanju Drkušićevih navijačkih sklonosti odustalo od toga", navodi u tekstu "Jutarnji".

Stvarno nije tajna da je Vanja Drkušić navijač Crvene zvezde.

"Crvena zvezda je veliki klub. Nije tajna da sam navijač Crvene zvezde. Pamtim je od malih nogu tako da je normalno da prija kada čuješ da se jedan tako veliki klub interesuje za tebe", rekao je štoper reprezentacije Slovenije prethodnog ljeta, kada je prvi put povezan sa srpskim šampionom.

Od tada do danas Vanja je odigrao sasvim pristojnu sezonu u dresu Sočija, a na 24 meča u ruskom timu postigao je i dva pogotka iako mo to nije primarni posao. Izborio se za mjesto u timu Slvoenije na Evropskom prvenstvu i tokom grupne faze bio je jedan od najboljih igrača tima Matjaža Keka.

Slovenci su remizirali na sva tri meča u grupi, uz samo dva primljena gola. Drkušić je odigrao svih 270 minuta u grupnoj fazi, a do sada ima ukupno 10 mečeva u seniorskoj selekciji. Prije toga je dres Slovenije obukao 29 puta u različitim uzrastima, uz jedan postignut gol za reprezentaciju do 19 godina.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC