• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako ne osvojim titulu, odlazim! Kakve riječi heroja Engleske - Jednim potezom je odlučio utakmicu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Engleske je ponovo uspio i uveo ekipu u meč za tiulu!

 Garet Sautgejt Izvor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Engleski selektor Garet Sautgejt uveo je ekipu u još jedno finale Evropskog prvenstva, tri godine nakon što je igrao protiv Italije u meču za titulu 2021. Tada su odlučili penali, rastužili naciju, a nekadašnji menadžer Mildzbroa nije odustajao. U Kataru je doveo ekipu do polufinala Mundijala, a sada je u Njemačkoj vratio u finale, jer je u polufinalu Engleska pobijedila Holandiju. U sljedećem meču, u nedjelju u Berlinu, njegov tim igraće protiv Španije za titulu.

Prije polaska na turnir, Sautgejt je bez okolišanja poručio da je svjestan da neće biti tu ako ne osvoji titulu.

"Ako ne osvojimo, vjerovatno neću biti ovde više. Ovo bi mogla da bude moja posljednja šansa. Mislim da će bar polovina selektora poslije turnira otići, to je priroda ovog posla. Ovdje sam skoro osam godina i uvijek smo bili blizu. Tako da znamo da ne možeš da govoriš 'Dajte mi još malo vremena, još jednu šansu'. Jer će ljudi u jednom trenutku da izgube vjeru u tvoje riječi", rekao je Sautgejt njemačkom "Bildu" prije početka turnira.

Englezi su u grupnoj fazi pobijedili samo Srbiju, pa odigrali neriješeno protiv Danske i Slovenije, a zatim su se provukli protiv Slovačke golom Džuda Belingema "makazicama" u nadoknadi vremena. U četvrtfinalu su eliminisali Švajcarsku na penale i sve je "mirisalo" će i protiv Holandije biti produžetaka kao i u njihove prethodne dvije runde. Međutim, da ne bude tako pobrinuo se rezervista Oli Votkins, koji je u 81. minutu zamijenio Harija Kejna, a u 91. minutu vratio Englesku u finale poslije tri godine. Sautgejt je pogodio i Engleska nije imala uspješnijeg selektora od njega, bez obzira na to da li će osvojiti titulu ili ne i vratiti fudbal kući.

Englezi nikad nisu bili prvaci Evrope, a pod vođstvom Gareta Sautgejta igrali su polufinale na svakom velikom takmičenju, počev od Mundijala u Rusiji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC