• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandija pokradena u polufinalu EURO 2024! Drugi snimak otkriva najvažniji detalj sa utakmice! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Englezi su dobili penal nakon gledanja VAR snimka, ali nije trebalo da bude tako u polufinalu Evropskog prvenstva.

 Nije bio penal na meču Engleska Holandija Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Na Evropskom prvenstvu fudbalu selekcija Engleske stigla je do finala - pobjedom nad Holandijom u polufinalu turnira, pogotkom Olija Votkinsa u prvom minutu nadoknade. Ipak, meč reprezentacija Engleske i Holandije biće u centru pažnje narednih dana zbog kontroverzne odluke iz prvog dijela meča, kada je dosuđen penal nad Harijem Kejnom, a najbolji strijelac engleske reprezentacije ga pretvorio u gol.

Dok postoje oni koji tvrde da kontakt sa Denzelom Damfrisom nije trebalo da bude okarakterisan kao udarac sa bijele tačke, drugi detalj je još više sporan. Snimak kamere koji nismo imali prilike da vidimo u prenosu ukazuje da je Arsenalov krilni napadač Bukajo Saka igrao rukom prije nego što se lopta odbila do Kejna, koji je oprobao udarac i šutirao preko gola. Pogledajte taj detalj:

Veliko je ptianje da li je sudija Feliks Cvajer uopšte gledao ovaj detalj ili je odluku o penalu donio samo na osnovu skraćenog snimka kontakta Kejna i Damfrisa. Da je VAR soba savjetovala glavnog arbitra da video materijal bude premotan još dvije sekunde unazad, sigurno bi primijetio Sakin kontakt rukom, zbog čega bi morao da donese drugačiju odluku.

Ovako, Cvajerov dosuđeni penal nad Kejnom i Harijeva realizacija sa bijele tačke obilježili su meč. Holanđani su stigli do prednosti preko Ćavija Simonsa već u sedmom minutu, ali je gol Engleza u 18. minutu poravnao stvari na terenu i "smirio" momke u narandžastim dresovima.

Podsjećamo, reprezentacije Engleske i Španije igraće finale Evropskog prvenstva u nedjelju od 21 čas, na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Reprezentacija Luisa de la Fuentea imaće priliku da poslije 12 godina osvoji trofej, dok će tim Gareta Sautgejta moći po prvi put da podigne pehar namijenjen najboljem timu u Evropi.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Zasto sve ozbiljne lige ukidaju VAR? PreVARa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC