• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kol Palmer za samo tri minuta pokazao kakav je majstor!

Autor Dragan Šutvić

Spektakularni gol Engleske za izjednačenje protiv Španije

 Kole Palmer.jpg Izvor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Engleska je izjednačila protiv Španije u finalu Evropskog prvenstva! Vezista Ostrvljana Kol Palmer (22) je na savršenu povratnu loptu u 73. minutu zatresao mrežu "furije" i ponovo "otvorio" finale. Džud Belingem mu je asistirao ostavivši mu loptu na "tacni", a onda je precizan udarac po zemlji restartovao utakmicu - 1:1! Heroj Engleske ušao je samo tri minuta ranije!

Palmer je odbačeni đak Mančester sitija koji je eksplodirao u Čelsiju prošle sezone i dao 22 gola uz 11 asistencija igrajući po desnom krilu i kao ofanzivni vezista ili napadač. Prošlog septembra Mančester siti ga je prodao Čelsiju za 42,5 miliona funti. Menadžer prvaka Engleske Pep Gvardiola ovako je branio tu odluku:

"Tokom ljetnih priprema rekao sam mu da ostane, jer je Mahrez otišao (u Saudijsku Arabiju), ali on je rekao 'Ne, hoću da odem'. Poslije dvije takve sezone, šta sam mogao da kažem?"

Zanimljivo je to da je Palmer u jednoj utakmici prošle sezone dao čak četiri gola (protiv Evertona) i mnogi su konstantno dovodili u pitanje Gvardiolinu odluku da ga pusti da ode. "Tražio je dvije sezone da ode, govorio sam mu 'Nemoj, ostani', šta sam drugo mogao?", branio se uporno Gvardiola.

Ipak, Španac uprkos svojim tvrdnjama nije vjerovao Palmeru, jer mu je pružio samo tri prilike da zaigra u startnoj postavi u Premijer ligi.

"Rekao sam mnogo puta da mu nisam dao minute koje je možda zaslužio, minute koje sad ima u Čelsiju. To potpuno shvatam. Srećan sam zbog njega, jer je divan momak i igra fenomenalno".

U večeri u kojoj je Palmer ponovo eksplodirao u najvećoj utakmici engleske reprezentacije, opet će se mnogi sjetiti Gvardioline greške!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC