• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sautgejt zna kako do trofeja: Moramo biti savršeni

Autor Dragan Šutvić

Selektor Engleske, Garet Sautgejt, rekao je kako njegova ekipa mora da bude "perfektna" ukoliko žele pobijediti.

 Izjava Gereta Sautgejta Izvor: Profimedia

Selektor engleske reprezentacije, Geret Sautgejt, naglasio je da njegova ekipa mora biti savršena ako žele da prekinu crnu seriju Engleske bez većih trofeja u vitrini, koja traje 58 godina. „Crvena furija“ igra spektakularano prvenstvo od grupne faze do polufinala, u „grupi smrti“ izborili su prvu poziciju porazivši aktuelnog evropskog prvaka, Italiju, kao i trećeplasiranu ekipu na Mundijalu u Kataru, Hrvatsku. U nokaut fazi nisu imali nimalo lak posao, u četvrtini finala nanijeli su poraz domaćinu prvenstva, a u polufinalnom meču bili bolji od Francuza koji su, prije početka prvenstva, bili imenovani kao prvi favoriti EURA.

„Oni će biti prvi favoriti zbog njihovog dosadašnjeg učinka na turniru. Bili su najbolja ekipa. Imaju dan više odmora, što može biti značajno za njih, zato moramo što prije da se odmorimo“, rekao je Sautgejt i dodao: „Moramo biti savršeni ukoliko želimo pobjedu.“

Engleska je bila u grupi sa Srbijom, koju je na kraju jedino i pobijedlia, ali Englezi su nakon grupe ostavili dosta „mršav“ utisak. Interesantno je da je „Gordi Albion“ sve utakmice nokaut faze dobio rezultatom 2:1, ali i da su u svakoj utakmici bili u rezultatskom zaostatku.

U osmini finala, gubili su od Slovačke sve do sudijske nadoknade kada je Džud Belingem pokazao svoju klasu te popularnim „škaricama“ uveo utakmicu u produžetke gdje će Hari Kejn postaviti konačan rezultat od 2:1. Protiv Švajcaraca je, deset minuta prije kraja, Bukajo Saka zatresao mrežu Švajcarske te uveo utakmicu u produžetke pa i u penale gdje je, igrač Mančester Sitija, Manuel Akanđi promašio penal i koštao svoju reprezentaciju prolaza u polufinale.

Polufinalni meč protiv Holandije počinje golom Ćavija Simonsa, ništa novo za Engleze, ali sada ranije, već u 18. minuti, dolaze do poravnanja jer je kapiten Hari Kejn bio precizan sa bijele tačke. Konačan rezultat postavio je Oli Votkins u sudijskoj nadoknadi. Asistirao mu je Kol Palmer kojeg je Sautgejt uveo zajedno sa Votkinsom desetak minuta prije kraja. Gol ovog dua mogao bi zagolicati maštu engleskog stručnjaka i nije isključeno da se, protiv Španaca, jedan od aktera odlučujućeg gola nađe u prvih jedanaest.

Finale Evropskog prvenstva igraće se u nedjelju na olimpijskom stadionu u Berlinu sa početkom u 21 čas. Glavni arbitar će biti francuski sudija Fransoa Leteksje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC