• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zekić pred Aktobe: "Pritisak je sastavni dio fudbala, mene taj adrenalin vodi kroz život"

Autor Dragan Šutvić

Igrači Sarajeva će sutra odigrati revanš utakmicu protiv Aktobea, a uoči utakmice govorio je trener bordo-bijelih, Zoran Zekić.

 Zoran Zekić Izvor: Promo/FK Sarajevo

Danas je u Sarajevu održana pres konferencija uoči revanš utakmice Sarajeva i kazahstanskog Aktobea. Na pitanje o igračima koji su pod znakom pitanja, Zekić je odgovorio: „Znate svi šta nas čeka nakon prvog poluvremena u Kazahstanu. Renan je s nama vidjećemo koliko će biti na raspolaganju, Buljubašić nažalost nije još spreman.”

Nakon „tijesne” utakmice na zapadu Kazahstana, Zoran Zekić je iznio svoje mišljenje o samom prisustvu revanšu na Koševu: „Mislim da smo na kvalitetnijem nivou, očekujem da sutra budemo pametniji i kvalitetniji u pasu, tu smo imali problema. Navijači će nas nositi, ne smijemo se opustiti, Aktobe je kvalitetna ekipa. Znam iz iskustva da nas čeka teška utakmica. Gledamo ovu bogatu istoriju Sarajeva, vjerujem da ćemo sutra napraviti taj korak. Nismo favoriti sutra, prva utakmica je dobra bila, ne smije nas uplašiti. Očekujem da će Aktobe sutra imati manje pritiska, analizirali su nas, to je sigurno. Sutra je novih 90 minuta pa ćemo vidjeti.”

Što se tiče njegove ekipe, trener Sarajeva je naglasio: „Nisam sumnjao u rad s ekipom, nedostaje nam malo brzine i razmišljanja s loptom, ali dobro u tom smo periodu. Sutra je nova utakmica, zaboraviš na sve detalje. Idemo sutra sa punom vjerom i punim respektom. Svjestan sam i da je Koševo puno bolji i veći teren.” Što se tiče pritiska, Zekić je kazao: „I pritisak je sastavni dio fudbala, a pri potpisu za Sarajevo uvijek se raspitaš o svemu. Što se tiče pritiska, mene taj adrenalin vodi kroz život. Imaćemo veliku podršku navijača. Kratko smo zajedno i moram biti oprezan.”

Meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije između Sarajeva i Aktobea igra se 18. jula u četvrtak od 21 čas na stadionu Asim Ferhatović Hase. Ukoliko Sarajevo dođe do odgovarajućeg rezultata, u narednom kolu protivnik im je slovački Spartak iz Trnave.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC