• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saznajemo: Zvezda dovela "desetku" Slovenije! Za Elšnika dala milione, ovo su svi detalji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prema saznanjima MONDA, reprezentativac Slovenije Timi Maks Elšnik je novi fudbaler Crvene zvezde.

 Timi Maks Elšnik Izvor: ANP / ddp USA / Profimedia

Crvena zvezda će dobiti još jedno pojačanje! Kako saznaje MONDO, ugovor sa crveno-bijelima potpisaće reprezentativac Slovenije Timi Maks Elšnik. Ovaj 26-godišnji centralni vezni fudbaler stiže iz Olimpije iz Ljubljane, gdje je igrao prethodnih četiri godine, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu je nastupao za nacionalni tim i to sa "desetkom" na leđima. 

Crvena zvezda će Olimpiji platiti 2.000.000 evra, tj. odmah 1.500.000 i 500.000 kroz različite bonuse. Elšnik će potpisati ugovor na tri godinu sa opcijom da saradnja bude produžena za još godinu dana. 

Fudbaler koji se najbolje snalazi kao centralni vezni, ali pokriva i mjesta prednjeg i zadnjeg veznog upisao je 19 mečeva u dresu nacionalnog tima i dao je jedan gol i to u meču sa Portugalom. Igrao je godinama u Engleskoj pošto ga je 2015. godine kupio Derbi Kaunti. Slali su ga na pozajmice u Svindon, Mensfild i Nortempton prije nego što se vratio u Olimpiju.

U Olimpiji je odigrao 129 utakmica i dao je 31 gol, a sa klubom je osvojio jednu titulu šampiona Slovenije i dva slovenačka kupa. Ostavio je dubok trag u klubu i sa 22 godine mu je rukovodstvo kluba dalo kapitensku traku koju je nosio do sada. U Crvenoj zvezdi će prvi put u karijeri imati priliku da igra Ligu šampiona. 

Vidjećemo gdje ga u timu vidi Vladan Milojević. Od centralnih vezista u timu su Im Beom Hvang, Kings Kangva, Dalsio, Srđan Mijailović, Nikola Knežević i Gelor Kanga, a od nešto ofanzivnijih opcija tu su Mirko Ivanović, Luka Ilić, Jegor Prucev, Aleksandar Katai i Andrija Maksimović. Možda ovo znači da bi neko od njih mogao da ide, a možda bi Elšnik mogao da bude zamjena za Korejanca Hvanga za koga vlada ogromno interesovanje na tržištu. 

Crveno-bijeli su na otvaranju sezone savladali Jedinstvo sa Uba 4:0 sa dva gola Šerifa Endijaea i po jednim Aleksandara Kataija i Bruna Duartea, a naredni meč igraju sa ekipom Mladosti iz Lučana u subotu, takođe na "Marakani". Vidjećemo da li će do tada Elšnik biti pridružen ekipi. 

(MONDO, M. V.) 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC