• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo gdje je zapelo oko Elšnika! Upleten i srpski milijarder, zato ga ne daju Zvezdi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Olimpija je promijenila priču i ne želi da proda Elšnika, prosto jer prema ranijem dogovoru novac ne bi išao njoj, nego bivšem vlasniku Milanu Mandariću. Takav su dogovor sklopili sa njim.

 novac od-transfera elsnika ide mandaricu zato  ga olimpija ne prodaje Izvor: YouTube/nkolimpijatv/Screenshot/MN PRess

Da li će Timi Maks Elšnik doći u Crvenu zvezdu? Prema našim informacijama, sve je praktično bilo dogovoreno oko njegovog transfera jer je Zvezda ponudila paket od dva miliona evra (1,5 miliona evra fiksno, još 500 hiljada kroz bonuse), međutim poslije toga su iz Ljubljane počeli da oklijevaju i kako sada stvari stoje - ne žele da ga prodaju.

Tako je predsjednik Olimpije Adam Delijus poručio da ga "neće prodati Crvenoj zvezdi" objašnjavjaući da je to iz razloga što želi da "zmajevi" zaigraju u grupnoj fazi Konferencijske lige, međutim kako MONDO saznaje od kolega iz Slovenije - zapravo se iza svega krije drugačiji problem. Za sada Olimpija ne želi da proda Elšnika zbog toga što u slučaju transfera, novac ne bi završio u klubu, nego u rukama prethodnog vlasnika - na osnovu ranijeg dogovora.

Preciznije, obeštećenje od transfera Timija Maksa Elšnika zapravo pripada srpskom milijarderu Milanu Mandariću, pošto je sklopljen takav dogovor kada je napuštao Olimpiju. "Kada se proda Timi Maks Elšnik, taj novac pripada meni. Tako je zapisano u ugovoru. To je urađeno u zamjenu za to što sam se odrekao određenog dijela nagrade za plasman Olimpije u grupnu fazu UEFA takmičenja", ispričao je Mandarić u jednom ranijem intervjuu za slovenačke medije, objašnjavajući da je isti slučaj i sa ugovorom Mihaela Pavlovića, s tim da je već otišao bez obeštećenja.

Zbog "javne tajne" slovenačkog fudbala, koji aktuelni rukovodioci Olimpije guraju pod tepih, trenutno ne žele da prodaju Elšnika nadajući se da će sa Crvenom zvezdom napraviti kompromis. Trenutno, Elšnik poslije Evropskog prvenstva trenira individualno i još je neizvjesno šta će se dalje dešavati sa njim. Za sada, Zvezda neće odustati od njega.

Podsjetimo, Crvena zvezda paralelno sa Olimpijom, pregovara i sa Makabijem. Klubu iz Tel Aviva ponudila je šest miliona evra za Milsona, a samom igraču bi pripalo oko milion i po evra po sezoni.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC