• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov istorijski debakl u Evropi: Ovo niko nije doživio osim crno-bijelih!

Autor Dragan Šutvić

Blamaža crno-bijelih ostaće upamćena kao negativni rekord - niko nije ispao iz Lige šampiona, Lige Evrope, pa Konferencijske lige osim njih.

 Partizan jedini ispao iz sva tri evropska takmičenja Izvor: Belga / ddp USA / Profimedia

Partizan je porazom u dvomeču protiv Genta zaokružio košmarno leto u Evropi. Počeo ga je u borbi za Ligu šampiona i već u prvom meču, na gostovanju Dinamo Kijevu, porazom 2:6 nagovijestio kako će sve izgledati. I tako je i izgledalo.

Tim Aleksandra Stanojevića razbijen je u duelu protiv Ukrajinaca i kod kuće 0:3, gdje je pred praznim tribinama gubio i od Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope (0:1) i od Genta u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu (0:1).

Za razliku od gostovanja u Švajcarskoj, gdje je rezultatom 2:1 izborio produžetke pa u njima ispao, primivši gol u posljednjim minutima, crno-bijeli su ovog četvrtka u Belgiji izgubili 1:0. U šest evropskih utakmica, Partizan je ispao iz tri evropska takmičenja i jedini je tim ovog ljeta koji je u nekoliko nedelja uzastopno eliminisan iz borbe za Ligu šampiona, pa Ligu Evrope, pa Konferencijsku ligu.

U tih šest mečeva, gol-razlika crno-bijelih bila je 4:13, a nevjerovatno je da u tri od četiri utakmice protiv Lugana i Genta nije postigao gol. Vjerovatno bi to uspio da je u ekipi imao Mateuša Saldanju u svim mečevima, zaključno sa večerašnjim porazom protiv Genta, mada i nastupi najboljeg igrača crno-bijelih pred odlazak iz Humske nisu bili na njegovom nivou. Već daleko ispod.

Partizan će sa crvenim obrazima koji će dugo da bride od ovih šamara igrati gde i prošle sezone - samo u Superligi. Iz svakog ugla to je poražavajući rezultat za crno-bijele, počev od onog osnovnog, finansijskog, preko svakog drugog.

I klubovi mnogo manje veličine i tradicije ne bi smjeli to da dopuste u UEFA sistemu sa tri takmičenja, koji pruža mnogim ekipama ili direktan plasman u grupne faze ili čak tri šanse za to. Partizan ovog ljeta nijednu od te tri nije iskoristio.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC