• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Ferencvaroša nahvalio Borac: "Jako su nam otežali, dobar su kolektiv i voljni su se boriti"

Autor Haris Krhalić

Trener mađarskog kluba komentarisao je večerašnji meč nakon kojeg je Ferencvaroš osigurao plasman u Ligu Evrope.

 Trener Ferencvaroša izjave nakon eliminacije Borca Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Ferencvaroša nakon mnogo drame i penala u Banjaluci uspjeli su da se plasiraju u Lige Evrope. Nakon 180 minuta igre nije bilo golova, da bi u produžecima Borac poveo i činilo se tada da bi banjalučki tim mogao do plasmana u drugo po snazi UEFA takmičenje.

Ipak, Mađari su uspjeli da izjednače, a onda i nakon raspucavanja prođu dalje.

Trener Ferencvaroša Paskal Jansen na konferenciji za medije nakon meča poručio je kako je njegov tim zasluženo prošao dalje, a o fudbalerima Borca imao je samo riječi hvale.

„Mislim da smo zaslužili prolaz dalje iako nismo odigrali najbolje što možemo. Borac nam je otežao jako u obje utakmice. Čestitam im na načinu kako su pokušali razbiti našu igru, dobro su se branili i bili opasni u kontrama. Imali su sreće kod tog kornera nakon koje je lopta ušla u gol, to je promijenilo naše planove. Srećom vratili smo se u igru iz penala. Dobar je osjećaj, ali i veliko upozorenje nama šta trebamo da popravimo“, rekao je Jansen.

Na pitanje šta je rekao fudbalerima pred produžetke i na pauzi između dva poluvremena, Jansen je rekao:

„Treniramo jako, često i intenzivno. Pred utakmice Lige šampiona trenirali smo 22 ili 23 dana uzastopno. Ponekad moji fudbaleri misli da je to previše, a onda sam im pred produžetke rekao da su upravo ovi produžeci razlog zbog koji treniramo toliko. Rekao sam im da vjeruju da imaju snage da izdrže ovo i da izvuku dobar rezultat.“

Trener Mađara se naknadno još jednom osvrnuo na ekipu Borca.

„Jako je teško nadmudriti tu njihovu taktiku u odbrani. Jako su vrijedan tim, dobar kolektiv i imaju jedno zajedništvo što se jasno vidi. Voljni su boriti, što je jedan bitan aspekt ove igre. Ako pogledate statistiku imali smo posjed lopte, ali nismo iz toga uspjeli mnogo kreirati. Razlog za to leži u njihovoj odbrani, ali i otkriva da mi moramo da budemo sa loptom bolji pogotov na međunarodnom nivou. Sretni smo jer smo se plasirali u Ligu Evrope jer će izazovi biti gotovo na nivou Lige šampiona“, dodao je Jansen.

On se za kraj osvrnuo i na sutrašnji žrijeb.

„Na žrijebu ima mnogo sjajnih ekipa i siguran sam da ćemo dobiti kvalitetne protivnike i pred nama je osam fantastičnih utakmica. To nam je bio i glavni cilj, a sutra ćemo vidjeti koji će to biti timovi. Mi smo spremni za izazov“, zaključio je Jansen.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC