• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na sanduku crveno-bijeli šal, Bora je to želio: Volio je Zvezdu, pjevao joj, pratio je i otišao je kao Delija

Borisav Bora Đorđević sahranjen je, a na njegovom sanduku ostao je šal Crvene zvezde.

 Bora Đorđević sahranjen sa šalom Crvene zvezde Izvor: Kurir

U Čačku je sahranjen Borisav Bora Đorđević, poznati muzičar i pjevač Riblje Čorbe. Po njegovoj želji sahranjen je u rodnom mjestu, a sahrani je prisustvovala porodica, prijatelji, ali i ogroman broj obožavatelja njegovog lika i djela. Brojne poznate ličnosti kako iz svijeta muzike i umjetnosti, tako i iz svijeta filma, sporta i politike bile su tu, a jedan detalj je svima upao u oči. 

Vidjelo se da je na sanduku u kome je bilo tijelo proslavljenog muzičara postavljen šal. U pitanju je crveno-bijeli šal Crvene zvezde, čiji je on bio veliki navijač, Ne samo da je Bora redovno išao na utakmice i navijao za svoj klub već je nastupao na svečanosti povodom 50 godina sportskog društva Crvena zvezda i snimio je brojne pjesme posvećene crveno-bijelima. 

"Bora je posljednje dane života proveo u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, kao i pogoršanja sa hroničnom, opstruktivnom bolešću pluća. Ovog jutra, stigla je tužna vijest, koja glasi da nas je Bora napustio. Ipak, nikada njegovi hitovi neće biti zaboravljeni, a veza sa Crvenom zvezdom biće vječno utkana u zidine Marakane. Brojne Zvezdine pjesme kojih je autor će nastaviti sa istim ponosom da se pjevaju na našoj Marakani. Pjevaćemo punog srca 'Ponosan budi', 'Život', 'Pobeda', 'Mihajlo gde si ti'. I ne samo njih, već čitav album 'Pesme sa severa'", stajalo je u oproštajnoj poruci Crvene zvezde povodom njegove smrti. Pogledajte crveno-bijeli šal na njegovom sanduku: 

Izvor: KURIR/DAMIR DERVIŠAGIĆ

Bio je on prisutan i na najvećoj utakmici u istoriji kluba, išao je u Bari na stadion "Sveti Nikola" da gleda finale Lige šampiona između Crvene zvezde i Olimpika iz Marseja. Tada je tim koji je vodio Ljupko Petrović uspio da dođe do trofeja prvaka Evrope nakon penala, a Bori nije bilo lako. Kada je u timu Olimpika na teren ušao Dragan Stojković Piksi...  

"Da ti kažem, u Bariju sam bio vođa puta i svi smo se usr**i kad je Piksi ušao. On je odigrao odlično, prolazio po strani i pokazao da je veliki čovjek kada je odbio da šutira penal", pričao je godinama kasnije Bora Đorđević, sjećajući se jedne od najvećih fudbalskih utakmica za timove sa ovih prostora.

Pričao je i o brojnim pjesmama koje je snimio za potrebe kluba i navijača. "Svako ko nešto piše, želi da narod to prihvati. Veoma mi je drago što pjesma 'Ne veruj im sine', zvuči bolje kada je pjevaju Delije nego kada sam je ja otpjevao. Svaki put se naježim. Pomagao sam navijačima kad su me zvali. I opet ću ako bude prilike", govorio je Bora, a mnoge anegdote ima i iz Barija kada je Zvezda postala prvak Evrope: "Jedan navijač mi je sasvim ozbiljno rekao - da nismo pobijedili, probušili bismo brod nasred mora."

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:08
Kovčeg sa Borinim telom pred kapelom
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC