• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sat vremena "rovovske borbe", pa četiri gola: Zrinjski preokretom protiv Sloge do slavlja, Šunjić pogađao na obje strane

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sloga povela u Mostaru, ali vođstvo Dobojlija nije dugo trajalo.

 Zrinjski Sloga Premijer liga BiH Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Sloga iz Doboja i na četvrtom gostovanju (trećem prvenstvenom) u Mostaru doživjela je poraz. U zaostalom meču prvog kola Premijer lige BiH Zrinjski je pred domaćom publikom savladao Dobojlije 3:1 (0:0), i to nakon preokreta i vođstva gostiju.

U prvih sat vremena gledaoci u Mostaru nisu vidjeli mnogo toga, ali se u nastavku meč otvorio, pa su postignuta i četiri gola.

ZRINJSKI - SLOGA 3:1 (0:0)
/Mulahusejnović 61, Topić 67, Šunjić 79 - Šunjić 50 ag/

Utakmica je počela malom ceremonijom jer je Mario Ćuže dobio poklon - uramljeni dres za 100. nastup u dresu Zrinjskog.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Prva prava prilika u Mostaru viđena je u 15. minutu. Mario Tičinović je centrirao sa lijeve strane, Ćuže je pokušao glavom, ali Bojan Pavlović je odlično odbranio. Praktično je to bilo sve u prvih 45 minuta.

Iznenađujuće je Sloga stigla do vođstva nakon samo pet minuta igre u nastavku. Memija je loše reagovao i uputio loptu ka svom golu, sve je to ispratio Toni Jović i u duelu sa imenjakom Šunjićem lopta je završila iza leđa Marića. Nije se nekadašnji fudbaler Zrinjskog radovao, ali nema sumnje da mu je prijao gol na stadionu "Pod Bijelim brijegom". Ipak, na kraju je autogol upisan fudbaleru Zrinjskog.

Šest minuta kasnije mogli su domaći do izjednačenja, ali se još jednom istakao Pavlović. Ovaj put odbranio je šut Nardina Mulahusejnovića. I u 60. minutu heroj Sloge bio je iskusni čuvar mreže. Fran Topić je ovaj put pokušao, no još jednom je Pavlović na mjestu.

Ipak, pritisak "plemića" se isplatio i odbrana Dobojlija nije idržala. Tičinović je ovaj put centrirao, a Mulahusejnović se sjajno snašao i iz teške pozicije matirao Pavlovića, koji ovaj put nije mogao ništa. Igrao se 61. minut, a već u 67. na semaforu je pisalo 2:1.

Sjajnu akciju odigrali su Mostarci, kombinovali su ofanzivci domaćeg tima u kaznenom prostoru Sloge, Posavec je na kraju uposlio Topića, koji usamljen iz blizine trese mrežu gostiju.

Topić je nakon gola upisao i asistenciju. Pronašao je Šunjića u 79. minutu, koji je precizno šutirao glavom i još jednom je Pavlović kapitulirao. Iskupio se kapiten Mostaraca za grešku kod vodećeg gola Sloge i tako praktično riješio pitanje pobjednika desetak minuta prije kraja meča.

Zrinjski je, uz Sarajevo i Borac, zadržao stoprocentan učinak, dok Sloga i dalje ne zna za slavlje u novoj sezoni. Upravo će Mostarci i Banjalučani u narednom kolu odmjeriti snage i jednoj seriji doći će kraj, dok Dobojlije dočekuju Široki Brijeg.

  • ZRINJSKI: Marić, Barišić, Kiš (24. Posavec), Mulahusejnović (77. Rušević), Surdanović (78. Mlinar), Ćuže (84. Jurilj), Ćavar, Šunjić, Memija, Tičinović, Čamber (46. Topić). Trener: Mario Ivanković.
  • SLOGA: Pavlović, Omić (77. Delić), Predragović (58. Đokić), Ristić, Veselinović (46. Milosavljević), Milanović, Grabež, Milićević (46. Karać), Jović, Varga, Vidić (87. Perković). Trener: Vlado Jagodić.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC