• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa za Luku Jovića u Milanu: Dobio 15 minuta, šest puta pipnuo loptu i kraj

Srpski napadač pod hitno mora da promijeni klub, a januar je idealna prilika da Jović pobjegne iz Milana.

 Luka Jović višak u Milanu Izvor: Sportimage Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaleri Milana savladali su Leće (3:0) u italijanskom prvenstvu i nastavili da skupljaju bodove, a svi golovi postignuti su u samom finišu prvog dijela meča - za samo pet minuta mrežu su tresli Alvaro Morata, Teo Ernandez i Kristijan Pulišić, a velika prednost uticala je na Paula Fonseku da pruži šansu i srpskom napadaču Luki Joviću.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Ajntrahta iz Frankfurta i Real Madrida već dugo nije u prvom planu, čak nije ni licenciran za Ligu šampiona ove sezone, a protiv Lećea je upisao tek treći prvenstveni nastup. I na njemu je bilo jasno da Milan nimalo ne računa na njega - čini se da je minutažu dobio tek reda radi, u 75. minutu utakmice.

Za nešto više od 15 minuta na terenu Luka Jović je imao šest kontakata sa loptom, tri od pet njegovih dodavanja bilo je precizno, a dva puta je izgubio loptu. Imao je jedan dobijen duel na zemlji i jedan uspješan dribling, dok su sve ostale kolone ostale prazne. Bez učešća u nekoj velikoj šansi, asistencije, gola, pa čak i šuta ka gomlanu Falkoneu.

Prije meča protiv Lećea Jović je odigrao tek nešto više od sat vremena u dresu Milana ove sezone. Na otvaranju Serije A bio je starter protiv Torina (2:2), ali je nakon 60 minuta igre prepustio mjesto Alvaru Morati. U međuvremenu je u klub stigao i Tami Ejbraham, pa se srpski reprezentativac preselio na klupu - odigrao je četiri minuta u porazu (2:1) od Parme, zatim bio povrijeđen protiv Lacija i sa klupe ispratio pobjede nad Venecijom i Interom.

Takva minutaža ukazuje da je napadaču srpske reprezentacije bolje da već sada razmišlja koji tim bi mogao da mu bude dom od januara, jer u italijanskom mestu nema previše prostora za njega. Takve signale su klupski čelnici već slali Luki, ali je sada jasno da se neće naigrati ni u Seriji A, pored Lige šampiona u kojoj neće imati priliku ni da zaigra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC