• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda platila 47.000.000 evra poreza Srbiji: Oglasio se Zvezdan Terzić, otkrio detalje poslovanja

Generalni direktor Crvene zvezde istakao da je tokom deset godina plaćeno gotovo 50 miliona evra poreza.

 Koliko je FK Crvena zvezda platila poreza Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Crvena zvezda obavio je veliki posao, a generalni direktor Zvezdan Terzić obavijestio javnost o detaljima - izmirene su sve dospjele obaveze prema državi, nakon što je aktuelni šampion Srbije platio 5.000.000 za porez. Kada se sabere, Zvezda je na ime poreza u posljednjih deset godina uplatila Republici Srbiji čak 47 miliona evra.

"Fudbalski klub Crvena zvezda juče je izvršio uplatu od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza. Klub je time izmirio u cijelosti sve dospjele obaveze prema državi. Ukupno od 2014. godine naš klub je u budžet Republike Srbije uplatio 47 miliona evra. Sredstva za finansiranje kluba i servisiranje poreskih obaveza obezbijeđena su prije svega prihodima iz inostranstva koji učestvuju u ukupnom finansiranju FK Crvena zvezda sa 83 odsto.

Takođe, važno je napomenuti da je klub ove godine ostvario rekordan prihod, prije svega od transfera igrača i UEFA bonusa. Navedenim prihodima izmirene su sve obaveze za UEFA monitoring za koji je rok 15. oktobar. FK Crvena zvezda ostaje posvećen urednom servisiranju obaveza prema državi, finansijskoj stabilnosti i paralelno investicijama koje su dovele do sportskog i poslovnog rasta kluba. Po našoj internoj procjeni vrijednost igračkog kadra Crvene zvezde trenutno iznosi 100 miliona evra", navodi se u izjavi Zvezdana Terzića koju smo prenijeli u cijelosti.

Iza Crvene zvezde je veoma uspješan period na domaćoj i međunarodnoj sceni. Pored sedam uzastopnih titula koje predstavljaju rekordan niz u klupskoj istoriji Zvezda može da se pohvali i sa osam uzastopnih grupnih faza u Evropi - četiri puta igralo se u Ligi šampiona, a četiri puta u Ligi Evrope, uz čak tri prolaska do evropskog proleća i međunarodnih mečeva i u drugom dijelu sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC