• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener urlao na Kilijana Mbapea, isplivao snimak: "Čujem da voliš Majkla Džordana? Sad me slušaj!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pogledajte kako je Luis Enrike motivisao svog fudbalera Kilijana Mbapea da se više "daje" u odbrani prošle sezone protiv Barselone.

 Luis Enrike motiviše Kilijana Mbapea Izvor: Twitter/MovistarFutbol

Kilijan Mbape je jedan od najboljih fudbalera na svijetu, međutim što je postajao veća zvijezda - to je manje obraćao pažnju na igranje u odbrani. U modernom fudbalu takav luksuz sebi su mogli da dozvole samo Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, tako da je PSŽ i te kako imao problema u odbrani po Mbapeovoj strani pošto je rijetko pomagao "svom beku". Taj problem probao je da riješi njegov bivši trener Luis Enrike i to razgovorom...

U sklopu dokumentarnog filma "Nemaš je**nog pojma" koji je napravila kuća Movistar Plus+, prikazana je scena koja svjedoči kako je Luis Enrike "vikao" na Mbapea dok mu je objašnjavao šta treba da radi u odbrani. Sve to odigralo se poslije poraza Pariza od Barselone (3:2) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

"Čitao sam da voliš Majkla Džordana. E, pa slušaj, Džordan bi zgrabio svoje saigrače za ja*a i igrao odbranu kao ku**in sin! Tako treba da budeš vođa i lider ostalima: Dembeleu, Barkoli, Marku Asensiju, Kolo Muaniju... Ti si, čovječe, fenomen, bez sumnje si ti igrač svjetske klase, ali to nije dovoljno", naglašavao je trener Pari Sen Žermena svom fudbaleru kome je spremio posebnu analizu i pokazivao mu šta treba da radi sa štoperima Barselone.


Tražio je da pritiska Kubarsija i Kundea, da na taj način pošalje signal i ostalim napadačima da prave presing: "Želim da odeš odavde ponosno, na glavni izlaz", naglašavao je trener Pari Sen Žermena i izgleda da ga je i poslušao Mbape jer je u revanšu postigao dva gola i vodio tim do prolaza u polufinale (4:1).

Ipak, takav govor nije bio dovoljan da ubijedi Mbapea da ostane u Parizu i od ovog ljeta je član Real Madrida gdje je teško i zamisliti da Karlo Ančeloti vodi ovakve razgovore. Svoje glavne igrače "ne opterećuje" odbranom i zato ga vole.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC