• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbape se dogovorio, PSŽ tražio 400.000.000 evra: Francuzi otkrili najveći posao koji je propao

Teško da bi taj transfer bio oboren i u narednih nekoliko decenija, ali Mbape nikada nije stigao do Liverpula.

 Mbape trebao u Liverpul Izvor: EPA-EFE/Piotr Nowak

Danas je Kilijan Mbape fudbaler Real Madrida i u španskom klubu treba da postane jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ali nije moralo tako da bude. Kako otkriva francuski list "Ekip", PSŽ je 2022. godine spriječio Kilijana da ode na sasvim drugu stranu - iako je on već imao dogovorenu saradnju sa Liverpulom.

Navodno, sve se dogodilo u finišu ljetnog prelaznog roka. Liverpul i Mbape imali su dogovor za saradnju koja bi potrajala do njegove selidbe u Real, a engleski klub došao je do tog dogovora samo nekoliko nedjelja nakon što je Kilijan potpisao ugovor sa Parižanima. Glavni razlog za "da" koje je rekao Liverpulu bila su njegova iznevjerena očekivanja u glavnom gradu Francuske.

Najbolji igrač Pari Sen Žermena osjetio je da su ga izdali, jer u klub nisu stigla pojačanja kakva je očekivao. Prije svih Bernardo Silva i Robert Levandovski, a zatim i još neki fudbaleri koji bi mogli da podignu kvalitet tima i učine ga konkurentnijim na međunarodnoj sceni.

Stigli su Renato Sančez, Vitinja, Fabijan Ruiz i Ugo Ekitike, pa je Kilijan Mbape tražio dozvolu da napusti klub. Čak i zaprijetio bojkotom, pa propustio prvi ligaški meč u sezoni kako bi pokazao da je ozbiljan u svojoj namjeri. Dozvolu da ode nikada nije dobio, a Liverpul je ostao bez jednog od najvećih pojačanja u klupskoj istoriji. Na Enfildu su pripremili 200 miliona evra, a PSŽ ih je odbio tako što je tražio još toliko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC