• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vico Zeljković najavio novi kapitalni projekat za fudbal BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine saopštio je u ponedjeljak da je donesena odluka o izgradnji 18 novih terena sa vještačkom travom.

 Vico Zeljković najavio novi kapitalni projekat za fudbal BiH! Izvor: FSRS/Nikola Kulaga

Uskoro će ponovo biti poboljšana infrastruktura u bh. fudbalu.

Naime, prvi čovjek FS BiH Vico Zeljković najavio je izgradnju novih 18 terena sa vještačkom travom.

"Nakon izgradnje terena sa hibridnom travom, slijedi još jedan kapitalni projekat od istorijskog značaja za bh. fudbal.
Na današnjoj sjedinici Izvršnog odbora FS BiH donesena je odluka da se u saradnji sa klubovima ili lokalnim zajednicama krene u izgradnju 18 terena sa vještačkom travom na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Prethodnih godina napravljen je ogroman iskorak u poboljšanju fudbalske infrastrukture, kroz insistiranje na izgradnji reflektora kod klubova najvišeg ranga, te kroz projekat izgradnje hibridnih terena. Rezultati i posljedice tih ulaganja su vidljive, ali se na tome ne zaustavljamo, jer bez kvalitetne fudbalske infrastrukture ne možemo očekivati ni razvoj mladih igrača, kvalitetnije domaće takmičenje, napredak naših klubova u Evropi i na kraju vrhunske rezultate reprezentacije", napisao je Zeljković na društvenim mrežama.

Predsjednik FS BiH će večeras uživo gledati meč u Zenici između "zmajeva" i selekcije Mađarske u okviru četvrtog kola Lige nacija.

Takođe, Zeljković se osvrnuo i na današnju sjednicu Izvršnog odbora FS BiH.

"Na sjednici Izvršnog odbora FS BiH koja je održana danas u Sarajevu, usvojeni su prijedlozi odluka od strane Takmičarske komisije, a vezano za promjenu kalendara takmičenja, koje su uslovljene elementarnim nepogodama koje su u proteklom periodu pogodile dijelove Bosne i Hercegovine.

Takođe, razmatrana je i usvojena Strategija ženskog fudbala za period 2025-2029, te će Savez u narednom periodu još energičnije nastaviti za razvojem i ekspanzijom fudbala među pripadnicama ljepšeg pola.

Razmatrali smo i Izvještaj sa sastanka o internom pregledu sistema licenciranja klubova i procesu monitoringa. UEFA redovno podiže ljestvicu u ovoj oblasti, te nastojimo da svim klubovima pomognemo da kroz ovaj proces prođu što lakše i uspješnije i da zadovolje sve kriterijume koje pred njih, ali i nas kao Savez, postavlja 'evropska kuća fudbala'".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC