• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Kolarov novi selektor "orlića"! Srpski treneri me nisu ništa naučili!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksandar Kolarov novi je selektor U-21 reprezentacije Srbije i to će uskoro biti ozvaničeno.

 aleksandar kolarov novi selektor mlade u21 reprezentacije srbije Izvor: Dušan Milenković/ATA images

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov novi je selektor mlade, U21- srpske reprezentacije, objavio je "Sportal". Vijest koja je prije nekoliko mjeseci najavljena uskoro će biti ozvaničena. On će preuzeti ekipu koja već nekoliko ciklusa ima velike probleme, nije nastupila na tri uzastopna Evropska prvenstva, a imala je i sedmoricu selektora u prethodnih pet godina.

Biće to prvi samostalni trenerski posao nekadašnjeg vođe nacionalnog tima, koji je donio i dalje posljednju pobjedu Srbiji na velikim turnirima (golom za 1:0 protiv Kostarike). Kolarov je jedan od srpskih igrača sa najznačajnijom karijerom proteklih decenija, provedenoj u Laciju, Mančester sitiju, Romi i Interu. U Srbiji je učio fudbal u Crvenoj zvezdi, ušao u seniorski rang u Čukaričkom, a nastupao je i za OFK Beograd, iz kojeg je otišao u Seriju A.

U razgovoru sa Marijom Stanićem, bivšim hrvatskim reprezenativcem, nedavno je priznao da u Srbiji od trenera nije mnogo toga naučio. To će moći da sam promijeni veoma brzo.

"Ja sam u Srbiji imao puno trenera, ali ne mogu se sjetiti da me neko nešto naučio u fudbalu. Prvi put sam nešto ozbiljnije radio u Laciju s Delijom Rosijem. Ne treba biti opterećen taktikom, ali moraš se malo edukovati", rekao je Kolarov u emisiji "(Ne)uspjeh prvaka".

"Mislim da je kod nas u Srbiji u fudbalu najveći problem struka. Malo sam bio po Srbiji pa gledam mlađe kategorije, mislim da je veliki problem struka. Posljednji fudbaler koji je direktno otišao u veliki klub iz Srbije i da je tamo nastavio da igra je Dejan Stanković iz Zvezde u Lacio. Ostali igrači koji su izašli iz Srbije od 1997. godine su igrači koji su napravili širok krug negdje u Italiji, Njemačkoj, Španiji i Engleskoj. Tamo su sazreli kao igrači i došli do neke svoje karijere", dodao je on.

Bonus video:

Pogledajte

00:41
Kolarov među navijačima Srbije
Izvor: Kurir sport
Izvor: Kurir sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC