• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinovića zabrinula "nula" u Novom Gradu

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbaleri Borca odigrali su peti kontrolni meč, a po prvi put nisu uspjeli da savladaju rivala. Trener Vinko Marinović protiv prvoligaša Slobode (0:0) pružio je priliku igračima koji su u prethodnim test utakmicama imali manju minutažu.

 Marinovića zabrinula "nula" u Novom Gradu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Pripreme fudbalera Borca polako ulaze u završnu fazu. Trener Vinko Marinović traži idealnu postavu, koja će se suprotstaviti Mladosti iz Velike Obarske, na startu nove sezone u Premijer ligi BiH 2. avgusta.

Nakon četiri uvodne provjere i isto toliko pobjeda (Zarica 7:2, Istra 1961 1:0, Sindikat profesionalnih fudbalera Slovenije 2:1, Inter Zaprešić 2:1), napadači Borca zakazali su u jučerašnjem meču protiv prvoligaša Republike Srpske, Slobode iz Novog Grada, koji je završen bez golova.

Veći dio ovog susreta igrali su fudbaleri koji nisu nastupili u prethodnom meču protiv Intera, a strateg crveno-plavih nije zadovoljan njihovim nastupom u Novom Gradu.

"Moram biti zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema, zalaganjem na treninzima i utakmicama, ali ne i ovom posljednjom. Dao sam priliku igračima koji nisu mnogo igrali do sada. Ne mogu biti zadovoljan prikazanim jer mislim da možemo mnogo bolje. Imali smo tri, četiri šanse koje nismo iskoristili", rekao je Marinović u razgovoru za MONDO.

Joco Stokić, koji je najefikasniji strijelac Banjalučana tokom priprema, nije nastupio u meču protiv Slobode, što se i te kako osjetilo.

"Imamo problem. To je ona naša stara boljka zvana realizacija. Dobro je što Stokić daje golove. Naravno, bolje da ih on daje, nego da ih niko ne daje. Ali, sigurno da nam treba još raspoloženijih napadača. Stvaramo šanse, ali ne uspijevamo da ih završimo pogotkom i to nam stvara veliki problem", istakao je trener crveno-plavih i dodao da će do početka prvenstva u klubu nastojati da riješe problem u ofanzivnoj liniji tima.

"Podmladili smo ekipu i ono što nam sada nedostaje je još jedan kvalitetan špic. Tu imamo samo Stokića i do kraja prelaznog roka pokušaćemo da riješimo pitanje napadača, koji nam je neophodan u ovom trenutku."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Za razliku od prethodnih sezona, kada je Uprava Banjalučana pred igrače i stručni štab postavljala visoke ciljeve, to sada neće biti slučaj. Prema Marinovićevim riječima, predstojeća sezona poslužiće za podmlađivanje ekipe, odnosno dugoročan plan je formiranje tima na "duže staze".

"Pred početak priprema dogovorili smo se da krenemo sa stvaranjem ekipe za naredni period. Nastojaćemo da ove sezone budemo u 'zlatnoj sredini', a ako nam se ukaže prilika za veće domete, znaćemo to da iskoristimo."

DUJAKOVIĆ U GOŠK-u

Mladi ofanzivac Stefan Dujaković u narednih šest mjeseci nosiće dres federalnog prvoligaša GOŠK-a iz Gabele. "Stefana smo pustili da ode u GOŠK jer mu treba utakmica. Nakon operacije, dugo je pauzirao, propustio veliki broj mečeva i sada mu je potrebno da igra u kontinuitetu kako bi se vratio u formu i bio konkurentan u Borcu."

"Nemamo imperativ visokog plasmana ili borbe za Evropu. Mnogo je tu mladih igrača, dosta smo promijenili ekipu, a nismo ni doveli neka zvučna pojačanja da bismo razmišljali o visokim ciljevima. Ipak, to ne znači da nećemo raditi na tome ako nam se stvori mogućnost za nešto više. Borac, kao i svi, ima finansijskih problema, tako da je to jedini normalan put kojim se sada može ići", poručio je kormilar banjalučkog premijerligaša.

Borac će u subotu u Staroj Pazovi odigrati generalnu probu protiv ruskog Rotora iz Volgograda.

"Sigurno je da nas očekuje jaka provjera. Rotor je izuzetno ozbiljan rival, mnogo jači od nas, tako da će nam ovaj meč dobro poslužiti da vidimo gdje smo u ovom trenutku", naglasio je Marinović.

Na Gradski stadion iz Inđije stigao je zadnji vezni Čedomir Tomčić (28). On je igrao u duelu protiv Slobode, a u narednih nekoliko dana biće poznato da li će potpisati ugovor sa "Velikanom iz Platonove ulice".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC