• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: ''Otoka'' otkriva šampiona jeseni?

Autor mondo.ba

Duel Olimpika i Širokog Brijega (subota, 14:30) od velike je važnosti, ne samo za sarajevski i hercegovački klub, nego i za ostale ekipe iz vrha tabele Premijer lige BiH. Šest prvoplasiranih ekipa dijeli isto toliko bodova.

 PL BiH: ''Otoka'' otkriva šampiona jeseni? Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dvije ekipe koje su u prvih 11 kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pokazale najviše, drugoplasirani Olimpik i lider Široki Brijeg, ukrstiće koplja u derbiju 12. kola, koji bi mogao da razriješi mnoga pitanja u borbi za jesenju titulu.

Meč na sarajevskom stadionu "Otoka" (subota, 14:30), od velike je važnosti za Široki Brijeg (26 bodova) i Olimpik (23), ali i za Zrinjski i Željezničar, koji takođe imaju po 23 boda, te Sarajevo i Borac, koji su sakupili tri boda manje.

Olimpik će pokušati da postane prvi sarajevski klub koji je ove sezone savladao Širokobriježane. Tim sa "Pecare" u prvenstvu je odigrao 1:1 sa Željezničarom na "Grbavici", da bi na svom stadionu savladao Sarajevo minimalnim rezultatom 1:0.

Takođe, Hercegovci su uspjeli ostati neporaženi u revanš meču osmine finala Kupa BiH odigravši 1:1 sa Željezničarom u Sarajevu, eliminisavši tako sarajevske "plave" trijumfom u prvom meču 2:0 u Širokom Brijegu.

Olimpik i Široki Brijeg najefikasnije su ekipe lige. Napadači Širokobriježana protivničke mreže tresli su 24 puta, a Olimpika jednom manje.

"Ovo je za nas izuzetno važan meč, možda i najvažniji u dosadašnjem dijelu sezone. Respektujemo Široki Brijeg, koji nije slučajno prvi na tabeli, no mi želimo pobjedu u ovom susretu. Imamo pravo nadati se i vjerujem da ako odigramo onako kako znamo, možemo slaviti. Do sada smo skoro sve utakmice na 'Otoci' odigrali dobro, ovdje moramo pružiti najbolju partiju", rekao je za "Dnevni avaz" trener Olimpika Mirza Varešanović.

Pogled na tabelu pokazuje da su Olimpik i Široki Brijeg među glavnim kandidatima za titulu na kraju polusezone.

"Floskula mnogih trenera je da se kaže idemo od utakmice do utakmice, a i ja sam tako radio. Možda je još rano razmišljati o jesenjoj tituli, no pozicija na tabeli nas primorava da razmišljamo o tome. Ako nam se ukaže prilika za naslov, volio bih da je iskoristimo", poručio je trener "vukova".

Dvije ekipa dijele svega tri boda. Do sada su se u Premijer ligi BiH sastale 10 puta. Sarajevski tim je uspješniji. "Zeleno-bijeli" upisali su tri pobjede, dok su Širokobriježani samo jednom izlazili kao pobjednici. Najviše mečeva završeno je remijem, čak šest.

"Olimpik je za nas tradicionalno neugodan protivnik. Ove sezone imaju respektabilnu ekipu, a to pokazuje i plasman na tabeli. No, po meni, Široki Brijeg je za nijansu bolji i to bi moglo odlučiti ovaj derbi", rekao je Vagner Santos Lago, prošle godine prvi golgeter Širokobriježana i najbolji strijelac u istoriji Premijer lige BiH.

PAROVI 12. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Subota:
SARAJEVO: Sarajevo - Radnik (14:30 časova),
MOSTAR: Velež - Vitez (14:30),
ZVORNIK: Drina - Zvijezda Gradačac (14:30),
ZENICA: Čelik - Slavija (14:30),
SARAJEVO: Olimpik - Široki Brijeg (14:30),
TRAVNIK: Travnik - Zrinjski (14:30),

Nedjelja:
BIJELJINA: Mladost - Željezničar (13:30),
BANJALUKA: Borac - Sloboda (17).

TABELA: Široki Brijeg 26, Zrinjski 23, Olimpik 23, Željezničar 23, Sarajevo 20, Borac 17 (-3)*, Slavija 16, Velež 16, Drina 12, Travnik 12, Sloboda 11, Vitez 10, Radnik 8, Čelik 7, Mladost 6, Zvijezda Gradačac 6.

*Borcu oduzeta tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC