• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Slobodi svaka čast, ali bodovi su naši

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac u nedjelju u 17 časova dočekuje tuzlansku Slobodu s imperativom pobjede u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 BORAC: Slobodi svaka čast, ali bodovi su naši Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su "petardom" nad prijedorskim Rudarom (5:2) izborili plasman u četvrtfinale Kupa BiH, a u prvenstvu se nalaze u seriji od šest utakmica bez poraza. Posljednji remi izborili su u Vitezu (1:1) sa igračem manje.

Šef stuke "Velikana iz Platonove" Vinko Marinović najprije je apostrofirao da Sloboda u Banjaluku dolazi s novim trenerom Portugalcem Alfredom Kasiimirom, koji je sigurno "razdrmao" tuzlansku ekipu, ali i naglasio da njegovi izabranici planiraju da uknjiže tri boda.

"Mi smo u ciklusu od tri utakmice, u nedjelju nam dolazi Sloboda ekipa koja ima novog trenera i iako Portugalcu treba malo vremena da posloži sve 'kockice', evidentno je popravio igru u odbrani. Ali, nama je imperativ pobjeda i nadam se da će momci koji su dosad davali svoj maksimum to dati i u nedjelju, iako to neće biti nimalo lako. Biće i težak teren, ali nadam se i očekujem pobjedu", rekao je Marinović okupljenim novinarima u Trofejnoj sali banjalučkog Gradskog stadiona.

Borac nema previše kadrovskih problema ako izuzmemo lakše povrede Kremenovića i Malbašića, koji najvjerovatnije neće konkurisati za utakmicu sa Tuzlacima.

"Kremenović i Malbašić imaju lakšu povredu, ali ostavićemo ih vjerovatno da budu potpuno zdravi jer ne želimo ništa da rizikujemo. Ostali su u stroju, vratio se i Mladen Žižović, koji je imao temperaturu i nadam se da će sve biti ok do nedjelje".

TRADICIJA U KORIST BORCA

U posljednjih osam utakmica sa ekipom sa "Tušnja", Banjalučani su upisali šest trijufma i dva poraza, a u posljednjoj sezoni u Premijer ligi BiH, crveno-plavi su slavili dvije pobjede.

Na Gradsakom stadionu bilo je ubjedljivih 4:1, a na "Tušnju" 0:1.

 Strijelac jednog gola protiv Prijedorčana u Kupu BiH Petar Ilić svjestan je da Banjalučane očekuje teška utakmica, ali je ponovio Marinovićeve riječi da je pobjeda Borca imperativ.

"Očekuje nas težak meč jer se Tuzlaci nalaze u poziciji gdje se nalaze, ali mi imamo imperativ pobjede. Daćemo svoj maksimum i nadam se pobjedi, ali ne mogu da obećam da ću opet postići pogodak", rekao je Ilić.

S druge strane, Tuzlaci takođe izuzetno poštuju crveno-plave s kojim imaju negatiovni skor u Premijer ligi BiH.

"Protivnik je za svaki respekt, jer se radi o ekipi koja u posljednjih šest utakmica ne zna za poraz. Upisali su četiri pobjede i dva remija, ali mi ćemo učiniti sve da pokušamo prekinuti njihovu seriju. Dva kola smo sa ekipom Slobode, još nismo pobijedili, ali nismo ni izgubili. U Banjaluci ćemo probati nadoknaditi bodove izgubljene u posljednjoj domaćoj utakmici", rekao je portugalski trener s klupe Tuzlaka.

PAROVI 12. KOLA

Subota (14.30 h)

SARAJEVO - RADNIK

VELEŽ - VITEZ

DRINA - ZVIJEZDA

ČELIK - SLAVIJA

OLIMPIK - ŠIROKI BRIJEG

TRAVNIK - ZRINJSKI

U nedjelju:

MLADOST - ŽELJEZNIČAR (13.30 h)

BORAC - SLOBODA (17 h)

TABELA: Široki Brijeg 26, Zrinjski 23, Olimpik 23, Željezničar 23, Sarajevo 20, Borac 17 (-3)*, Slavija 16, Velež 16, Drina 12, Travnik 12, Sloboda 11, Vitez 10, Radnik 8, Čelik 7, Mladost 6, Zvijezda Gradačac 6.

*Borcu oduzeta tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC