• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posavina na nogama, Crvena zvezda stiže u Modriču

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbalska Posavina u srijedu, 10. decembra, biće u znaku crveno-bijelih boja. Drugoligaš Republike Srpske Modriča Maxima ugostiće beogradsku Crvenu zvezdu (13 časova, RTRS), nekadašnjeg šampiona Evrope i svijeta.

 Posavina na nogama, Crvena zvezda stiže u Modriču Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Modriča i cijela Posavina su na nogama.

Povezane vIJesti

U srijedu, 10. decembra, drugoligaš Republike Srpske i nekadašnji šampion BiH, Modriča Maxima, ugostiće beogradsku Crvenu zvezdu.

Sve je spremno za prijateljski meč žuto-plavih i crveno-bijelih, koji će od 13 časova direktno biti prenošen na Radio-Televiziji Republike Srpske.

Proslavljeni fudbaler Željezničara Nikola Nikić odigrao je veliki broj utakmica protiv Crvene zvezde. Sada će se njegovi učenici suprotstaviti aktuelnom šampionu Srbije.

"Jednom u sto godina takav velikan dolazi u Modriču. Davao sam golove sa mojim 'Željom', protiv Zvezde, a sada neće biti gubitnika. Kakvo god da bude vrijeme, stadion će biti krcat. Zvezda je džin i prilika da se igra protiv nje ili odgleda utakmica, pruži se čovjeku u životu jednom ili nikada",
naglasio je trener Modričana.

Svi sa nestrpljenjem očekuju početak utakmice, za koju vlada veliko interesovanje. Očekuje se veliki broj navijača na stadionu "Dr Milan Jelić", s obzirom da Crvena zvezda ima veliki broj navijača u Republici Srpskoj.

"To će biti poseban dan za Modriču i sve koji u njoj žive. Moramo biti na nivou naših gostiju, jedne velike porodice. Tima koji je bio najbolji u Evropi i na planeti. Radujemo se njihovom dolasku. Hoćemo u jednom srdačnom i bratskom druženju da razmijenimo par riječi, evociramo uspomene na najblistavije trenutke tog kluba. Položićemo i cvijeće na grob dr Milana Jelića, zajedno odgledati utakmicu Modriče i Zvezde. Modriča je ponosna na činjenicu da će biti domaćin sportskim velikanima", rekao je načelnik Modriče Mladen Krekić.

Izvor: MONDO/Slađan Jeremić I mladi fudbaleri Modriče uzbuđeni su što će imati čast da se suprotstave beogradskom velikanu.

"Biće to poseban dan za sve nas. To je praznik fudbala u Republici Srpskoj. Čini me ponosnim da sa 20 godina igram protiv srpskog velikana. Čast je odigrati utakmicu protiv nekadašnjeg evropskog i svjetskog klupskog prvaka. To je san svakog mladog sportiste, pa tako i mene. Očekujemo da naš predsjednik Petar Jelić predvodi nas i da tri ili četiri pojačanja zaigraju za Modriču kako bi parirali gostima iz Beograda. Biće to dobra utakmica i pravi praznik fudbala u Modriči. Počastvovan sam da ću biti akter pomenutog događaja", kaže mladi defanzivac Modričana Vlado Koprivica.

Portparol Beograđana, koji večeras oko 18 časova stižu u Modriču, kaže da će crveno-bijeli učiniti sve da uživaju svi oni koji dođu na stadion u Modriči.

DRAGAN DŽAJIĆ

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragan Džajić najavio je dolazak u Modriču. Načelnik Modriče Mladen Krekić trebalo bi da uruči prigodne poklone popularnom Džaji.

"Radujemo se dolasku. Za nas je Republika Srpska baza naših navijača odakle armija ljudi dolazi na naše utakmice. Kada dolazimo u Republiku Srpsku, trudimo se da budemo posebni i drugačiji. Ponosni smo na tu činjenicu. Trener Nenad Lalatović dolazi sa prvim timom uz mogućnost izostanka manjeg broja starijih igrača. Pokazaćemo se u pravom izdanju, želimo da svi koji dođu da nas gledaju odu sa stadiona u Modriči prepuni pozitivnih utisaka", istakao je Marko Nikolovski.

Predsjednik Modričana i prvotimac Rada Petar Jelić sa predstavnicima beogradskog velikana u srijedu u 12 časova potpisati Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji dva kluba.

"To podrazumijeva razmjenu iskustava kada je u pitanju igrački i trenerski kadar. Želimo da sarađujemo i sa drugim klubovima sa područja bivše Jugoslavije. Dakle, pruža se prilika da jedan broj naših istinskih talenata nastave karijeru u Zvezdi, ali i drugim našim prijateljskim klubovima. Tako će biti ambasadori naše Modriče i cijele Republike Srpske", poručio je Jelić, sin pokojnog predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Crvenoj zvezdi ovo će biti drugo gostovanje u Republici Srpskoj u samo dva mjeseca. Podsjetimo, ekipa sa "Marakane" u oktobru je odigrala meč protiv Borca u Banjaluci i slavila 2:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC