• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odović: Ne plašimo se nikoga

Autor Anadolija

Trener Željezničara samouvjeren nakon žrijeba za kvalifikacije Lige Evrope.

  Milomir Odović, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar nije nezadovoljan ni žrijebom drugog kola kvalifikacija za Evropa ligu, u kojem će njegov tim, eliminiše li u prvom takmičarskom krugu malteški Balzan, igrati sa pobjednikom dvomeča holandskog drugoligaša Go Ahead Eaglesa i mađarskog Ferencvarosa.

"Evropa liga je ozbiljno takmičenje tako da se u drugom kolu kvalifikacija mora dobiti ozbiljan protivnik. Nama je trenutni prioritet proći dalje nakon utakmica Balzanom, a poslije toga vjerujem da ćemo biti u boljom formi i dobro se suprostaviti narednom protivniku na međunarodnoj sceni. Nema druge, u drugom kolu moraš pokazati kvalitet protiv daleko ozbiljnijeg protivnika, ali istina i to je daleko od onih pravih evropskih timova. Moramo imati ambicije i da u Evropi idemo što je moguće dalje, te da napravimo iskorak", rekao je Odović.

Zbog tradicije više bi volio da eventualno u drugom kolu Željo igra protiv Ferencvarosa.

"Teško je reći ko je bolji protivnik po nas. Holandska liga je kvalitetnija od šampionata Mađarske. Ipak, Ferencvaros je klub sa velikom tradicijom i bili su drugi u Mađarskoj prošle sezone. No, i pored toga uz pretpostavku da budemo pravi možemo proći Ferencvaros, a samim tim mislim i ako se sastanemo sa holandskim drugoligašem", kaže Odović.

Nije htio konkretno odgovoriti da li bi za protivnika volio Ferencvaros i kako bi se Željo osvetio Mađarima za eliminaciju u polufinalu Kupa UEFA, kada je 1985. godine od tima sa Grbavica bio bolji Videoton iz Szekesfehervara.

"Ljudski je željeti pobjedu i mora biti potkrijepljena dobrom i kompaktnom igrom. Bez obzira na protivnika i odakle on dolazi maksimalno ćemo pristupiti utakmicama u Evropi", zaključio je Odović.

Željezničar će u prvom kolu 2. juna gostovati na Malti, a sedam dana kasnije na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" dočekati Balzan.

Prvi susreti drugog kola Evropa lige na programu su 16., a uzvrati 23. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC